Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. decembra 2019, 17:42
Čas čítania 0:00
Tímea Krauszová

Je tvoj sexuálny život ekologický? Nemecký startup ponúka vegánsku alternatívu kondómov pre ľudí, ktorým záleží na planéte

NEWS VEGÁNSTVO
Uložiť Uložené

Za pár rokov vybudovali úspešnú firmu, ktorá zarába milióny eur.

Philip Siefer a Waldemar Zeiler v roku 2015 založili nový startup, ktorý v tom čase financovali cez crowdfunding. Podľa BBC sa ich často ľudia pýtali, či sú ich produkty (kondómy) vegánske. Tieto otázky neignorovali, namiesto toho vytvorili nový produkt a podarilo sa im zachytiť zákazníkov, ktorým záleží na životnom prostredí. Vznikol z toho miliónový biznis.

Väčšinou nakupujú ženy

Podľa BBC sú ich zákazníci vo veku 20 až 40 rokov, pričom až 60 % z nich sú ženy. Firma apeluje na ekologickú zodpovednosť, svoje kondómy navyše balí do netradičných, zábavných a tiež ekologických obalov, vďaka čomu postupne búrajú tabu spojené s nákupom kondómov a podobných produktov. Dvojica podnikateľov si zaumienila vytvoriť biznis, ktorý bude férový a udržateľný a berie do úvahy nielen životné prostredie, ale aj svojich pracovníkov.

Domov
Zdieľať
Diskusia