Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. decembra 2019, 16:23
Čas čítania 0:00
Tímea Krauszová

Slováci získali tzv. vesmírne Oscary, vybrali ich spomedzi viac ako 180 firiem z celej Európy

TECH SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Slovenská firma získala prestížne európske ocenenie.

V prestížnej európskej súťaži vyhrala slovenská firma insar.sk, o skvelej správe píše Denník N. Copernicus Masters, prezývané aj „vesmírne Oscary,“ je súťaž, ktorá funguje už osem rokov a oceňuje progresívne projekty z oblasti spracovania a hĺbkovej analýzy dát diaľkového prieskumu Zeme. Pozornosť venuje aj umelej inteligencii, strojovému učeniu, internetu vecí a priemyslu 4.0. Funguje pod záštitou Európskej komisie a Európskej vesmírnej agentúry. 

Slovenskí vizionári spolu s cenou získali aj vzácne dáta a infraštruktúru za 145-tisíc

Vesmírne Oscary udeľovali 4. decembra v Helsinkách. Do súťaže sa zapojilo 182 firiem v ôsmich kategóriách. Mala dve kolá a súčasťou bola aj prezentácia projektu pred odbornou porotou. Slováci uspeli v kategórii Airbus sobloo Multi-Data Challenge, ktorá je zameraná na využitie družicových dát v oblasti poľnohospodárstva, lesníctva, morského života, bezpečnosti a smart cities. 

Domov
Zdieľať
Diskusia