Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. decembra 2019, 16:47
Čas čítania 0:00
Tímea Krauszová

Uniesol, znásilnil a zbil jedenásť obetí, vrátane detí. Sériového zločinca odsúdili na 33 doživotí, sudca ho nazval psychopatom

ZAUJÍMAVOSTI ZNÁSILNENIA A SEXUÁLNE ZLOČINY
Uložiť Uložené

34-ročný muž bol najhľadanejšou osobou v Británii.

Joseph McCann bol dva týždne najhľadanejšou osobou v Británii. 34-ročný muž unášal svoje obete pod hrozbou násilia s nožom v ruke. Vyhrážal sa im, znásilňoval ich a držal ich proti ich vôli. Jeho najmladšia obeť mala 11 rokov, najstaršia vyše 70

Poháňali ho vodka a kokaín, počas 15 dní cestoval naprieč Anglickom a ublížil 11 deťom a ženám

Sériový kriminálnik podľa Telegraph ublížil až jedenástim deťom a ženám. McCanna odsúdili za vlámanie, kvôli ľudskej chybe ho však prepustili. Podľahol alkoholu a drogám, pod vplyvom kokaínu sa vrhol na viac ako dvojtýždennú púť, počas ktorej uniesol jedenásť obetí, vrátane detí.

Odporúčané
Mladé dievča znásilňovali a mučili viac ako 40 dní. Nepredstaviteľná bolesť a nekonečné zranenia od tyranov ju napokon zabili Mladé dievča znásilňovali a mučili viac ako 40 dní. Nepredstaviteľná bolesť a nekonečné zranenia od tyranov ju napokon zabili 4. decembra 2019, 17:10

Svoju prvú obeť uniesol koncom 21. apríla 2019, pričom ju znásilnil v jej vlastnej posteli. Žena čin nahlásila polícii, ktorá vzápätí vyhlásila po McCannovi pátranie. To mu však nebránilo, aby vyčíňal ďalej.

O pár dní neskôr uniesol 25-ročnú slečnu, ktorú znásilňoval po dobu štrnástich hodín. Len o niekoľko hodín neskôr ho zachytili bezpečnostné kamery pri únose tretej obete, ktorú nasilu posadil spolu s jej sestrou do auta v Londýne. Obete mu z auta utiekli vo Watforde, kde si rezervoval izbu. Jednej z nich sa podarilo McCanna udrieť fľašou vodky po hlave. V tom čase už po celej krajine koloval kamerový záznam a polícia upozorňovala verejnosť na nebezpečenstvo.

McCann cestoval ďalej, z Londýna sa cez Watford dostal až do Veľkého Manchestra. Tam v bare stretol ženu, ktorú obalamutil a dostal sa jej do domu. Zviazal ju a zneužil jej dve deti, ktoré majú 17 a 11 rokov. Dievčaťu podľa BBC povedal, že na druhý deň pôjdu do Európy a že už sú jeho. Strach z toho, že by sa mohla stať sexuálnou otrokyňou, ju donútil vyskočiť z okna na prvom poschodí a utekať na políciu.

Hrôzostrašné konanie McCanna však vôbec nepoznalo hraníc. Ešte v ten deň sa vrhol na 71-ročnú ženu. V jej aute neskôr znásilnil len trinásťročné dievča, ktoré tiež zbil. Obom sa potom podarilo ujsť.

Odporúčané
Slováci vyzbierali obetiam tragédie v Prešove stovky tisíc, firma ponúka postele zadarmo. Čo sa udialo od explózie o 12:12:52? Slováci vyzbierali obetiam tragédie v Prešove stovky tisíc, firma ponúka postele zadarmo. Čo sa udialo od explózie o 12:12:52? 8. decembra 2019, 10:31

Telegraph píše aj o dvoch 14-ročných dievčatách, ktoré pod hrozbou, že ich rozkrája mačetou, donútil nastúpiť do jeho auta. Opäť bol na cestách, zastavil však na benzínke, kde kupoval kondómy. Zachytila ho ďalšia bezpečnostná kamera a tiež neďaleká hliadka. Pri naháňačke zle odbočil a napokon narazil do Mercedesu. Vystúpil z auta, kde nechal dve vystrašené tínedžerky a ďalej utekal po vlastných.

Polícia ho napokon našla vďaka heliktoptére schovaného na strome. Zadržali ho 6. mája 2019. McCann neskôr polícii povedal, že ak by ho chytili po prvých dvoch obetiach, zvyšok jeho hrozných činov by sa nikdy nebol udial, píše Telegraph.

Zbabelec, pedofil a psychopat, povedal sudca

Podľa Sky News ho sudca, ktorý vyniesol rozsudok, nazval „zbabelcom, násilnym aktérom šikanovania a pedofilom.“  Sudca drsnými slovami vôbec nešetril. Nazval ho psychopatom a prečítal aj prehlásenie jednej z obetí. Nedokáže vyjsť von za tmy, trpí chronickou bolesťou a vyvinula sa u nej aj posttraumatická stresová porucha (PTSD).

Odporúčané
Suka z Buchenwaldu: dekorácie si vyrábala z kože židovských väzňov, organizovala sexuálne orgie pre veliteľov tábora Suka z Buchenwaldu: dekorácie si vyrábala z kože židovských väzňov, organizovala sexuálne orgie pre veliteľov tábora 18. apríla 2024, 12:30

Podľa BBC sudca tiež prehlásil, že niektoré obete McCanna sa z traumy už nikdy nepozviechajú a rozmer, v akom svojim obetiam psychicky ublížil, navždy ovplyvní ich život, ako aj životy ich blízkych.

McCann nikdy neprejavil ľútosť nad svojimi činmi a podľa sudcu je nepochybne hrozbou pre ženy a deti. Neprišiel ani na pojednávanie, na súde nebol ani v deň, kedy vyniesli rozsudok. Podľa Telegraph mal vraj problémy s chrbticou. Uznali ho za vinného z 37 obvinení, vrátane 7 znásilnení a jedného znásilnenia dieťaťa, ďalej z únosov, sexuálneho zneužívania a obmedzovania osobnej slobody. Odsúdili ho na dobu 33 doživotí, s minimálnou dĺžkou výkonu 30 rokov.

Domov
Zdieľať
Diskusia