Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. decembra 2019, 7:23
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Čínski vedci vyrobili prasiatka s bunkami opíc. Všetky zomreli pár dní po narodení

NEWS ČÍNA
Uložiť Uložené

Experiment môže znamenať veľký pokrok v možnosti umelého pestovania životne dôležitých ľudských orgánov.

Vedcom sa podľa magazínu ScienceAlert podarilo vytvoriť prasiatka, ktoré majú malý počet opičích buniek. Prežili niekoľko dní po narodení. 

Tento pomerne bizarný experiment v čínskom laboratóriu má byť veľkým prelomom v budúcnosti laboratórne vypestovaných ľudských orgánov nahrádzajúcich dlhé čakanie na transplantácie. 

„Sú to prvé správy o prasaco-opičích chymérach,“ povedal Tang Hai zo spomínaného Štátneho laboratória kmeňových buniek a reprodukčnej biológie.

Odporúčané
Čínska polícia získala 6 klonovaných psov. Ich DNA sa zhoduje na viac ako 99 % Čínska polícia získala 6 klonovaných psov. Ich DNA sa zhoduje na viac ako 99 % 24. novembra 2019, 8:29

Ľudské orgány by vedci chceli v budúcnosti pestovať práve v ošípaných, prípadne v ovciach. Potom by ich s týchto zvierat vybrali a transplantovali človeku, ktorý ich potrebuje na prežitie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia