Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. decembra 2019, 13:32
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Slováci za víkend poslali na účet mesta Prešov 1,4 milióna pre obete tragédie. Suma nezahŕňa milión, ktorý posiela vláda

NEWS
Uložiť Uložené

Slováci poslali 1,4 milióna eur pre obete tragédie v prešovskom paneláku, kde explodoval plyn.

Od piatkového obeda do dnešného rána poslali Slováci na transparentný účet mesta Prešov pre obete tragédie neuveriteľných 1,4 milióna eur. Táto čiastka zároveň nezahŕňa milión eur, ktorý prisľúbila vláda SR. Informuje o tom mestská facebooková stránka, ktorá zároveň dodáva, že materiálnej pomoci majú všetci obyvatelia prešovskej bytovky zasiahnutej explóziou plynu dosť. 

Mesto Prešov zriadilo účet, na ktorý môžu ľudia prispieť pre postihnutých výbuchom na Mukačevskej ulici.

Číslo transparentného účtu: SK90 7500 0000 0040 0859 1229
Variabilný symbol: 6122019

Aj poisťovne Uniqa aj Generali potvrdili, že v tomto prípade pristúpia k riešeniu žiadostí obyvateľov paneláku na Mukačevskej 7 v zrýchlenom režime. 

Odporúčané
Slováci vyzbierali obetiam tragédie v Prešove stovky tisíc, firma ponúka postele zadarmo. Čo sa udialo od explózie o 12:12:52? Slováci vyzbierali obetiam tragédie v Prešove stovky tisíc, firma ponúka postele zadarmo. Čo sa udialo od explózie o 12:12:52? 8. decembra 2019, 10:31

O osude objektu zdemolovaného výbuchom plynu a následným požiarom bude rozhodovať krízový štáb, z vyjadrení statikov však vyplýva, že by ju mali celú zbúrať. S týmto krokom už súhlasili aj majitelia bytov na včerajšej mimoriadnej schôdzi. 

Domov
Zdieľať
Diskusia