Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. decembra 2019, 14:21
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Koniec trápenia sa vo vlakoch ZSSK? Na trať medzi Bratislavou a Žilinou sa vráti RegioJet

NEWS VLAKY ZSSK
Uložiť Uložené

Žilinčania by smerom do hlavného mesta mohli používať aj Leo Express.

Denník E sa pozrel na nový grafikon na slovenských železniciach, platný od 15. decembra. Vyplýva z neho, že vlaky štátneho dopravcu ZSSK na najvyťaženejšej trati smerom na východ opäť dostanú konkurenciu. RegioJet však bude jazdiť len po Žilinu a iba raz denne.

Ide totiž o rozšírenie aktuálnej linky medzi Prahou a Bratislavou, vlak tak bude prechádzať aj cez Trnavu, Piešťany, Nové Mesto nad Váhom, Trenčín, Trenčiansku Teplú, Púchov a Považskú Bystricu, až večer o 21.25 hod skončí v Žiline. 

Opäčným smerom pôjde zas ráno o 5.57 hod, pričom v hlavnom meste bude už o 8.30 hod. 

Koniec trápenia sa vo vlakoch ZSSK? Na trať medzi Bratislavou a Žilinou sa vráti RegioJet
Zdroj: Regiojet.sk

„Spojenie bude dôležité aj pre cestujúcich, ktorí dochádzajú za štúdiom do Brna alebo Prahy. Ideálne bude aj pre cestujúcich, ktorí potrebujú stihnúť ranné rokovanie v Bratislave,“ povedal Denníku E hovorca RegioJetu Aleš Ondrůj.

Odporúčané
Dispečer RegioJetu Henrich: Počas hurikánu cestujúci vo vlaku nocovali. Za preplnenosť vlakov nemôžeme (Rozhovor) Dispečer RegioJetu Henrich: Počas hurikánu cestujúci vo vlaku nocovali. Za preplnenosť vlakov nemôžeme (Rozhovor) 24. júla 2019, 15:20

Medzi Žilinou a Bratislavou by mohol začať premávať aj Leo Express, ten však obdobným spôsobom plánuje predĺžiť „hornú“ linku z Prahy a Olomouca. Podmienkou je však schválenie čínskych súprav CRRC s maximálkou 160 km/h. 

Domov
Zdieľať
Diskusia