Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. decembra 2019, 9:05
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Miss Universe 2019 vyhrala 26-ročná Juhoafričanka

MÓDA MISS UNIVERSE
Uložiť Uložené

Ide o ďalšiu víťazku s čiernou farbou pleti. Titul Miss Sympatia smeruje do Poľska.

Dnes v noci sa uskutočnilo finále 68. ročníka Miss Universe. V súťaži bolo na začiatku až 90 žien a dievčat z celého sveta, vrátane Laury Longauerovej, ktorá sa v auguste stala slovenskou Miss Universe. Tá sa však do poslednej top dvadsiatky už nedostala. 

Odporúčané
Víťazka Česko-Slovenskej Miss Universe je 20-ročná hnedovláska Klára, získala kontrakt v hodnote 100 000 € Víťazka Česko-Slovenskej Miss Universe je 20-ročná hnedovláska Klára, získala kontrakt v hodnote 100 000 € 26. augusta 2019, 12:14

Finálový rozstrel z Atlanty ovládli ženy z južnej časti zemegule, informuje okayafrica.com. Víťazkou sa totiž stala 26-ročná Juhoafičanka Zozibini Tunzi, druhá skončila Madison Anderson (Portoriko, 24) a tretia Mexičanka Sofía Aragón (25). 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

Phoenix Rising! #missSouthAfrica #MissUniverse

Príspevok, ktorý zdieľa Zozibini Tunzi (@zozitunzi),

Krátkovlasá víťazka je už treťou Juhoafričankou, ktorá titul získala. Krajina oslavovala aj v rokoch 2011 a 2017. 

Zaujímavosťou je, že modelingu sa venuje len od roku 2017, kedy sa síce prihlásila do súťaže Miss Južná Afrika 2017, porota ju vtedy nevybrala ani medzi 26 semifinalistiek. Vrátila sa až v roku 2019, kedy už v národnej verzii porovnávania krásy triumfovala. 

Po včerajšom víťazstve v celosvetovom finále Miss Universe sa stala prvou kráľovnou krásy s typickým afro účesom a prvou víťazkou čiernej pleti práve od triumfu svojej krajanky v roku 2011. 

Vo víťaznom prejave vyzvala, aby mladé dievčatá dostali šancu ujať sa vedúcich úloh v dnešnej spoločnosti. Samotné súťaže Miss sú však mnohými považované za prežitok a ukážku šovinizmu. 

Z európskych žien navýraznejšie uspela Poľka Olga Buława, ktorá získala titul Miss Sympatia.

Domov
Zdieľať
Diskusia