Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. decembra 2019, 19:30
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

TOP 10: Najlepšie skladby rapera Juice WRLDa, ktorý nás opustil vo veku 21 rokov

TOP 10: Najlepšie skladby rapera Juice WRLDa, ktorý nás opustil vo veku 21 rokov
Zdroj: juicewrld999/IG
HUDBA TOP 10
Uložiť Uložené

Okolnosti jeho smrti zatiaľ nie sú známe a vieme len to, že po záchvate na letisku a následnom prevoze do nemocnice lekári museli skonštatovať, že zomrel.

V rebríčkoch sa predbiehal s Drakeom, Edom Sheeranom aj Post Malonem, objavil sa na titulných stranách prestížnych hudobných magazínov a jeho obrovský hit Lucid Dreams dnes presiahne miliardu streamov len na Spotify. 21-ročný Juice WRLD dosiahol v mladom veku to, čo sa mnohým jeho kolegom v rapovom žánri nepodarí za dekádu. 8. decembra 2019 nás však navždy opustil

Odporúčané
Populárny raper Juice WRLD dnes za nejasných okolnosti zomrel po záchvate na letisku. Mal len 21 rokov Populárny raper Juice WRLD dnes za nejasných okolnosti zomrel po záchvate na letisku. Mal len 21 rokov 8. decembra 2019, 16:10

Podľa informácií portálu TMZ dostal na letisku v Chicagu záchvat, následne ho previezli do nemocnice, kde už lekári konštatovali smrť. Okolnosti tragickej udalosti zatiaľ nie sú známe, jedno je však isté – rapový svet prišiel po XXXTentacionovi, Lil Peepovi, Mac Millerovi aj Nipsey Hussleovi za krátku dobu o ďalšiu veľmi kľúčovú osobnosť. 

V tejto súvislosti si tvorbu Juice WRLDa pripomenieme zoznamom desiatich zásadných skladieb, ktoré buď stvoril sám, prípadne sa na nich podieľal ako hosťujúci interpret. Vybrali sme tracky, ktoré podľa nášho názoru jeho kariéru ovplyvnili najviac a, pochopiteľne, pripúšťame, že tvoja top desiatka môže vyzerať úplne inak. Budeme radi, ak sa s nami v komentároch podelíš o svoj názor. 

Lucid Dreams

Začíname tým najznámejším, nech to máme za sebou. Juice WRLDov najúspešnejší track celej kariéry s názvom Lucid Dreams vznikol už v roku 2017, keď ho umiestnil na Sound Cloud a sám ho nazval terapiou po neúspešnom vzťahu. V skutočnosti ide o prerábku skladby Shape of My Heart od Stinga z roku 1993 a zaujímavosťou je, že Sting v tomto prípade získal 85-percentný podiel zo všetkých ziskov. A tých bolo určite neúrekom, keďže má skladba v súčasnosti už necelú miliardu streamov len na Spotify.  

Travis Scott – No Bystanders

O tvorbu rapera z Chicaga mali veľký záujem aj jeho kolegovia zo scény. Svedčia o tom aj jeho početné spolupráce s tými najlepšími. Za všetko hovorí aj jeho účasť na albume Astroworld, ktorý je pre novú vlnu raperov modlou a ešte veľmi dlho bude. Juice WRLD dostal spoločne so Sheck Wesom možnosť objaviť sa po boku Travisa Scotta na skladbe No Bystanders. 

Lean Wit Me

Juice WRLD ako člen pomyselnej novej vlny raperov rovnako prezentoval aktuálne veľmi populárny štýl zameraný na vonkajší vzhľad. Drogy síce verejne nikdy nepropagoval, uvedomoval si však ich prítomnosť v žánri, kde sa pohybuje a o tom pojednáva aj track Lean Wit Me. V rozhovore pre Billboard povedal, že inšpiráciou pre neho v tomto prípade boli všetci tí, ktorí sú na niečom závislí. Chcel ich podporiť a odkázať im, že nie sú sami. Či už v pozitívnom alebo negatívnom význame, aj podľa čísel súdime, že sa mnohí dokázali stotožniť. 

Wasted ft. Lil Uzi Vert

Juice WRLD mal to šťastie a vystrelil hneď debutovým projektom s názvom Goodbye & Good Riddance, z ktorého pochádzajú skoro všetky jeho najúspešnejšie skladby. Na rovnakú vlnu sa dokázal naladiť aj s Lil Uzi Vertom, jedným z mála talentovaných raperov, ktorý mu mohol v rovnakej rapovej disciplíne konkurovať. Skladba je referenciou na hru GTA. Presne ako drvivá väčšina Juice WRLDovej tvorby, aj Wasted je terapeutická záležitosť pre samotného autora. 

All Girls Are The Same

Táto skladba bola pre 21-ročného rapera aj podľa hudobných magazínov pomyselným vstupom na komerčnejšiu scénu. Svetlo sveta uzrela ešte v úvode roka 2018 a fanúšikov si získala už vďaka názvu a samotnej téme. Juice WRLD pojednáva v texte o všetkých rozbitých vzťahoch, s ktorými sa musí vyrovnávať alkoholom. 

Future – Fine China

Keď sme hovorili o spoluprácach, suverénne najbližšie mal chicagský raper ku ikone mumble rapu Futureovi, s ktorým dokonca stvoril aj plnohodnotný projekt WRLD on DRUGS. Na tomto projekte nechýbali ani Nicki Minaj alebo Young Thug a pre Juice WRLDa znamenal aj vstupenku na turné, s populárnou raperkou, ktoré však nedopadlo podľa predstáv. Pôvodne mal ako predskokan prísť aj na Slovensko s Nicki Minaj Future, dostal však zákaz vycestovať, a tak ho nahradil mladší kolega. Žiaľ, aj keď sa do Bratislavy dostavil, nakoniec nemohol vystúpiť. Pokračovanie tohto príbehu už zaručene poznáš. 

Ellie Goulding – Hate Me

Opäť vzťahová záležitosť, tentokrát ale veľmi netradičná spolupráca s popovou speváčkou Ellie Goulding, vďaka ktorej sa Juice WRLD dostal do diametrálne odlišných kruhov poslucháčov a rozširoval tak svoju fanúšikovskú základňu. Podľa Billboardu ide o „anti-love“ hymnu a 50 miliónov views za pár mesiacov snáď hovorí za všetko. 

Lil Tecca – Ransom (Remix) 

Lil Tecca je snáď ešte väčší fenomén ako Juice WRLD a v našom rozhovore ho vyzdvihoval aj Ego, podľa ktorého definuje súčasnú dobu: „Dnes je taká doba, že ľudia si môžu vydávať hocičo. Lil Tecca vydal Ransom, to bola prvá skladba, ktorú nahral a bola hneď prvá v rebríčkoch,“ konštatoval Ego. Remix sa rovnako okamžite uchytil a v súčasnosti patrí k piatim najpočúvanejším skladbám Juice WRLDa na Spotify. 

Used To

Rapovať o zlomenom srdci síce bolo v roku 2018 v móde, raper z Chicaga však mal svoj kľúč, ako sa od mnohých iných odlíšiť. Zároveň mal okolo seba veľmi schopný tím a vydával pod Interscope Records. Nešlo teda len o nahrávky zlepené na kolene, ale o plnohodnotné a kvalitne spracované stopy aj po stránke hudobného inžinierstva. 

Moonlight

Juice WRLD patrí do skupiny raperov, ktorým ku zviditeľneniu pomohol Sound Cloud. Dnes už skoro mŕtva platforma bola útočiskom aj pre mená ako Travis Scott, keďže v roku 2017 ešte fanúšikovia pomyselnej novej vlny iniciatívne vyhľadávali modernejší zvuk a odlišnú náladu od toho, čo bolo v tom čase trendové. Ak by si v roku 2017 googlil najlepších SC raperov, dostal by si sa práve ku skladbe Moonlight od mladého Američana. 

Domov
Zdieľať
Diskusia