Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. decembra 2019, 14:27
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Takto vyzerá panelák z Prešova po 24 hodinách od explózie. Z prvých svedectiev obyvateľov mrazí

NEWS
Uložiť Uložené

Polícia zverejnila ďalšie fotky z miesta tragickej udalosti v Prešove a dozvedáme sa aj o slovách obyvateľov zničeného paneláku, z ktorých mrazí.

Záchranné zložky stále intenzívne pracujú na mieste explózie plynu v Prešove na tom, aby čo najskôr stabilizovali situáciu a umožnili všetkým ľuďom z okolitých panelákov vrátiť sa domov. Zatiaľ polícia umožňuje na základe povolenia od statikov vstup do bytoviek len na krátku dobu, kým si ľudia zoberú svoje osobné veci, na čo nemali čas pri piatkovej okamžitej evakuácii. 

Polícia na sociálnej sieti zverejnila aj ďalšie fotky a podľa informácií SME zatiaľ hasiči rozoberajú zvyšky strechy a najvyššieho 12. poschodia paneláku. Po výbuchu sú všetky najvyššie časti objektu v dezolátnom stave a môžu byť nebezpečné pre okolie.

Zároveň prebieha aj lokalizácia ďalších potenciálnych obetí, keďže ešte skôr záchranári avizovali, že minimálne jeden človek je nezvestný. Záchranári budú prehľadávať všetky byty v okolí, aby mohli potvrdiť finálny počet obetí, ktoré pri tragédii prišli o život. 

Odporúčané
Takto vyzeral výbuch o 12:12:52: Video z bezpečnostnej kamery jednej z reštaurácií zaznamenáva explóziu plynu v paneláku v Prešove Takto vyzeral výbuch o 12:12:52: Video z bezpečnostnej kamery jednej z reštaurácií zaznamenáva explóziu plynu v paneláku v Prešove 7. decembra 2019, 11:38

Denníku SME sa podarilo získať aj prvé vyjadrenia priamo od obyvateľov zničeného paneláku. Z ich slov mrazí, väčšina hovorí o veľkom šťastí v nešťastí a veľmi autenticky opisuje, čo sa dialo. Starší pán so svojou dcérou býval v byte veľmi blízko miesta, kde plyn explodoval.

„Predtým unikal plyn, to sme cítili. Bol som v kuchyni, dcéra bola v obývačke, zrazu rana. Buchlo to, byt bol zdemolovaný,“ povedal Prešovčan pre Korzár.  „Stáli sme na chodbe s handrami na tvárach, aby sme nedýchali ten prach a splodiny. Potom sme išli k susedom na balkón a odtiaľ nás dali dole hasiči. Bolo to na ôsmom poschodí,“ dodal. 

Situáciu komentovala aj ďalšia pani z vedľajšieho vchodu. „Nadhodilo ma pri počítači. Silná tlaková vlna. Akurát som si chcela ísť zapnúť televíziu a odrazu strašná šleha,“ opísala moment výbuchu pre SME. 

Odporúčané
Počet ľudí, ktorí prišli pri výbuchu plynu o život, stúpol na 7. Panelák nespĺňal bezpečnostné predpisy, už pred dvoma rokmi Počet ľudí, ktorí prišli pri výbuchu plynu o život, stúpol na 7. Panelák nespĺňal bezpečnostné predpisy, už pred dvoma rokmi 7. decembra 2019, 10:17

 

Domov
Zdieľať
Diskusia