Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. decembra 2019, 10:17
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Počet ľudí, ktorí prišli pri výbuchu plynu o život, stúpol na 7. Panelák nespĺňal bezpečnostné predpisy, už pred dvoma rokmi

NEWS
Uložiť Uložené

Naplnili sa včerajšie slová premiéra Petra Pellegriniho, ktorý tvrdil, že počet obetí nešťastia bude ešte stúpať.

Piatkový výbuch plynu v prešovskej bytovke si vyžiadal sedem obetí, jedna osoba je nezvestná. Po zasadnutí krízového štábu to potvrdil riaditeľ Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove Ján Goliaš.

Goliaš zároveň podľa SME potvrdil, že hasiči v roku 2017 nesúhlasili s rekonštrukciou domu. „Boli porušené predpisy, nespĺňal hasičské štandardy,“ informuje riaditeľ HaZZ. Všetko nasvedčuje tomu, že panelák  nespĺňal požiarno-bezpečnostné predpisy po tom, čo zástupcovia hasičského zboru odmietli schváliť stavebné a technické úpravy.

Aktualizované 10:27

Záchranári očakávajú, že počet obetí ešte bude stúpať. Minimálne jeden človek je nezvestný a záchranné zložky budú aktuálne prehľadávať okolie a všetky byty. „V najbližších dňoch, týždňoch tam civilisti nebudú môcť ísť. Ani ľudia, ktorých evakuovali z okolitých bytoviek, sa dnes ešte určite nebudú môcť vrátiť domov,“ povedal Goliáš. 

10:54
V súvislosti s výbuchom zdravotníci vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana ošetrili už 14 pacientov, medzi nimi aj jedného z hasičov, informuje o tom hovorkyňa nemocnice Renáta Cenková.
 
„Našťastie išlo prevažne o ľahké poranenia. Naďalej platí, že z týchto 14 zostávajú dvaja pacienti hospitalizovaní na oddelení úrazovej chirurgie s poraneniami hrudníka, hlavy a členka a matka s dieťaťom na oddelení pediatrie. Všetci sú mimo ohrozenia života,“ konštatuje Cenková.
 
„Zaznamenali sme 22 pacientov, väčšina z nich boli chronickí pacienti, ktorým lekári predpísali ich lieky. Zdravotný stav niektorých si vyžiadal aj ambulantné ošetrenie. Nikto z nich nebol hospitalizovaný,“ dodáva.
 
Správu budeme aktualizovať. 

Domov
Zdieľať
Diskusia