Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. decembra 2019, 13:33
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Taliansky politik vyhlásil, že končí s Nutellou. Národniarovi sa nepáči, že krém obsahuje oriešky z Turecka

NEWS
Uložiť Uložené

Politik bojkotuje populárny čokoládovo-orieškový krém kvôli tomu, že neobsahuje 100-percentné talianske ingrediencie.

Bývalý taliansky minister vnútra a súčasný líder ultrapravicovej opozičnej strany Liga severu Matteo Salvini vyhlásil, že bojkotuje Nutellu. Nepáči sa mu totiž, že populárny čokoládovo-orieškový krém neobsahuje 100-percentné talianske ingrediencie.

Ako informuje Telegraph, Salvini uviedol, že už viac nie je fanúšikom krému, ktorý vyrába talianska spoločnosť Ferrero, pretože sa dozvedel, že obsahuje lieskové orechy dovážané z Turecka. Vďaka jeho výrokom v súvislosti s uprednostňovaním nacionálnych záujmov je jeho strana Liga severu najpopulárnejšia v celom Taliansku. Má viac ako 30 % podpory od voličov.

Odporúčané
Test: Je 5-krát drahšia konkurencia Nutelly od Lindt aj lepšia? Test: Je 5-krát drahšia konkurencia Nutelly od Lindt aj lepšia? 11. júla 2018, 18:51

„Zmenil som svoj postoj k Nutelle, pretože som zistil, že sa v nej nachádzajú turecké lieskové oriešky a ja radšej pomáham spoločnostiam, ktoré používajú talianske produkty,“ konštatuje politik. Dodal tiež, že ak tým pomôže talianskym farmárom, radšej bude konzumovať 100-percentné talianske produkty.

Taliansky politik vyhlásil, že končí s Nutellou. Národniarovi sa nepáči, že krém obsahuje oriešky z Turecka
Zdroj: TASR/AP

Salvini pritom často na sociálnych sieťach zverejňuje fotografie svojho jedla a neraz sa tam objavila aj Nutella. S tým je však už koniec, minimálne dovtedy, kým spoločnosť Ferrero bude naďalej dovážať lieskové oriešky z iných krajín. Spoločnosť je pritom najväčším nákupcom lieskových orieškov na svete. Talianska produkcia lieskovcov totiž nestačí na výrobu Nutelly. 

Domov
Zdieľať
Diskusia