Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. decembra 2019, 12:26
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Kolegom dávali do kávy preháňadlo a zatvárali ich do debien. Zamestnancov automobilky kvôli šikane vyhodili

ZAUJÍMAVOSTI ŠIKANA ŠKODA
Uložiť Uložené

Až piati zamestnanci automobilky Škoda Auto mali na pracovisku šikanovať svojich kolegov.

Kvôli šikane na pracovisku museli v Mladoboleslavskej automobilke Škoda Auto vyhodiť až piatich zamestnancov. Tí mali svojim kolegom najatým cez agentúru Manpower liať do kávy preháňadlo či zatvárať ich do debien.

O skutočnosti informuje týždenník Škodovácký odborár. K šikane malo údajne dôjsť v polovici novembra v hale M13 v českom závode. Nešlo však len o nejaké nevinné srandičky. Niektorí agentúrni zamestnanci kvôli šikane utrpeli aj zranenia, kvôli ktorým boli práce neschopní.

„Prihlásili sa dvaja agentúrni zamestnanci, ktorí boli napadnutí a utrpeli pritom zranenia, ktoré si vyžiadali pracovnú neschopnosť. Jeden agentúrny zamestnanec mal narazené rebrá a druhý pomliaždenú chrbticu a drobné poranenia na hlave,“ opisuje týždenník dôsledky šikany.

Kolegom dávali do kávy preháňadlo a zatvárali ich do debien. Zamestnancov automobilky kvôli šikane vyhodili
Zdroj: Ilustračná foto: TASR/Lukáš Grinaj

Šikanátori mali tiež vazelínou mazať pracovné nástroje, aby sa ich kolegom pri práci vyšmykli z rúk. Takisto im mazali aj dvere karosérie, aby dotyčným spadli na zem a spôsobili tak škodu. Vedenie Škody začalo konať až po 14 dňoch. Piati zamestnanci dostali výpoveď a dvom z nich hrozí doživotný zákaz vstupu do Škoda Auto.

„Spolupracovníka nalákali k debni s materiálom, chytili ho za nohy a ruky a hodili ho do nej. Zavreli nad ním veko a sadli si na neho, aby nemohol vyliezť. Potom do debne cez otvor nastriekali sprej imitujúci exkrementy. Takto ho tam držali dlhé minúty,“ ďalej opisuje spôsob šikany na pracovisku Škodovácký odborár.

Späť
Zdieľať
Diskusia