Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. decembra 2019, 8:14
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

NAKA sa bude zaoberať aj vyjadreniami ďalších poslancov Smeru, ktorí súhlasia s výrokmi Roberta Fica obvineného z hanobenia rasy

NEWS POSLANCI ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Členovia strany Smer sa verejne zastali svojho šéfa, teraz im hrozí obvinenie z rovnakého trestného činu.

V stredu NAKA obvinila predsedu strany Smer Roberta Fica z trestných činov hanobenia národa, rasy a presvedčenia, podnecovania k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti v súbehu s trestným činom schvaľovania trestného činu. Expremiér obhajoval rasistické komentáre bývalého poslanca ĽSNS Milana Mazureka po tom, čo ho Najvyšší súd odsúdil za ostré vyjadrenia voči Rómom.

V rovnaký deň členovia strany Smer zorganizovali tlačovú besedu, na ktorej tvrdili, že prichádzajú z vlastnej iniciatívy, aby sa postavili za predsedu strany. „Súhlasíme s tým, čo povedal Robert Fico,“ povedal Juraj Blanár a zároveň vyzval spoločne s kolegami Národnú kriminálnu agentúru, aby stíhala všetkých účastníkov tlačovej konferencie. 

NAKA už pre TV Markíza potvrdila, že sa už vyjadreniami členov strany Smer zaoberá, a tak im hrozí obvinenie z rovnakého trestného činu. 

Odporúčané
NAKA obvinila Roberta Fica z hanobenia národa, rasy a podnecovania k nenávisti za schvaľovanie Mazurekových rasistických výrokov NAKA obvinila Roberta Fica z hanobenia národa, rasy a podnecovania k nenávisti za schvaľovanie Mazurekových rasistických výrokov 5. decembra 2019, 13:26
Domov
Zdieľať
Diskusia