Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je sponzorovaný obsah spoločnosti Neja.
13. decembra 2019, 14:00
Čas čítania 0:00
Sponzorovaný obsah

Chceli vyjsť zo zabehnutých koľají, tak si založili vlastný biznis hneď po škole. Dnes robia eventy po celom Slovensku

ZAUJÍMAVOSTI PODNIKANIE
Uložiť Uložené

Zažili dno aj úspech. Pracovali 20 hodín denne a vo vlastnej firme robili kuriérov, skladníkov či animátorky.

Založiť si vlastný biznis hneď po škole a bez skúseností sa môže zdať ako bláznivý nápad. Prečo si vôbec vymýšľať vlastnú prácu a nezačať pre niekoho pracovať? Ak sa na to pozrieš z pozitívnej stránky, má to aj svoju výhodu. Keď to nevyjde, stále máš kopu času skúsiť to inde.

Aj keď sú Slováci podľa výskumu SAV so svojou prácou viac spokojní, než nespokojní, väčšina (až 66% vysokoškolsky vzdelaných vo veku od 25 – 34 rokov) chce viac sebarealizácie a priestoru pre iniciatívu. Mnoho študentov práve tieto dôvody motivujú k založeniu vlastného biznisu.

Nena a Jana na nič nečakali a do vôd biznisu sa rozhodli skočiť hneď po vysokej škole. Ich animačná a eventová agentúra Neja má dnes niekoľko zamestnancov a za sebou hromadu úspešných eventov. 

Eventy Neja môžeš zažiť v najznámejších turistických lokalitách na Slovensku. Napríklad v aquaparkoch Tatralandia či Bešeňová, na miestach ako je Jasná, Bachledova dolina a Vysoké Tatry, kde o ich služby majú záujem vyhľadávané hotely.  

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa NEJA agentura (@neja_agentura),

Prečo ste sa rozhodli založiť si vlastný biznis v takom mladom veku?

Boli sme si vedomé, že ideme do biznisu, v ktorom sa budeme rozvíjať po množstve stránok. Už na strednej škole sme si boli vedomé, že máme potenciál. Ten má ale podľa nás každý. My sme sa ho len jednoducho rozhodli využiť a pracovať na sebe. Chceli sme vyjsť zo zabehnutých koľají. Preto sme sa rozhodli založiť si vlastnú agentúru. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa NEJA agentura (@neja_agentura),

V čom sa rozvíjate pri každodennej práci? 

Pri každodennej práci rozvíjame najmä svoju trpezlivosť. Pracujeme denne s ľuďmi, či sú to naši animátori, koordinátorky, manažéri alebo obchodní partneri, či konečný hosť alebo klient. Okrem toho, pri každodennej práci rozvíjame základy líderstva. Denne pracujeme aj s našou asertivitou. 

Ako napreduje agentúra Neja?

Okrem animačnej a eventovej činnosti v našej agentúre, ktorá nám robí obrovskú radosť, nám fungujú skvelo aj spolupráce na nových projektoch, výborne sa nám rozbieha projekt so školami v prírode a naše plány a rozvoj neutíchajú.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa NEJA agentura (@neja_agentura),

Čo ste sa naposledy naučili ?

Že všetko je dočasné. Dlhá tvrdá práca, vždy stojí za to, aj keď sa to niekedy nezdá. Úspech nie sú len peniaze či spokojné a chválené ego. Úspech je mať priateľov, rodinu, lásku, zdravie a prácu, ktorá vás baví a ak v každej tejto oblasti máte čas a cítite sa šťastne, to je úspech.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa NEJA agentura (@neja_agentura),

Akými zmenami ste prešli odkedy ste začali podnikať ?

Naučili sme sa obe vlastnej hodnoty a prešli sme si veľkým profesným postupom. Boli sme aj príliš hore, aj úplne dole. V agentúre sme zoskupili dokonalý tím ľudí, ktorých máme pod sebou. Prešli sme si časmi, keď sme pracovali 20 hodín denne a robili kuriérov, skladníkov, až po animátorky. Boli sme aj kúsok od ukončenia nášho podnikania.

Ako si vymyslieť vlastnú prácu? Slovenky uverili v svoj potenciál si založili eventovú agentúru hneď po škole
Ako si vymyslieť vlastnú prácu? Slovenky uverili v svoj potenciál si založili eventovú agentúru hneď po škole Zdroj: Neja

No a teraz stojíme pevne s nohami na zemi a neprestávame kreovať, pracovať a napredovať. V agentúre sme zoskupili dokonalý tím ľudí, ktorých máme pod sebou. Milujeme našu girl power a aj našich chalanov, ktorí sú neskutoční makači. Stále si uvedomujeme ako veľa máme v našich koordinátorkach, manažérkach a animátoroch a ich prácu si veľmi vážime. 

Produkcia agentúry Neja odráža najnovšie svetové trendy v oblasti animácií, eventov, promotérstva. Dnes spoločnosť pôsobí na celom Slovensku vo všetkých z oblastí portfólia, ktorými sa zaoberá a takisto má významné zahraničné spolupráce.
Späť
Zdieľať
Diskusia