Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. decembra 2019, 16:20
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Muž idúci na kolobežke narazil do 71-ročnej chodkyne, nehodu neprežil

NEWS
Uložiť Uložené

Staršia pani spadla a vodič kolobežky zostal ležať bez pohybu na zemi.

Trnavská polícia začala vyšetrovanie v prípade úmrtia vodiča elektrickej kolobežky, ktorý neďaleko trnavského nákupného centra narazil do 71-ročnej ženy a následne na druhý deň podľahol zraneniam. 

„Vodič na kolobežke išiel v stredu 4. 12. po ceste smerom od nákupného centra na Ulicu J. Bottu v Trnave. Vodič auta, ktorý išiel pred ním, dával na priechode pre chodcov prednosť 71 -ročnej chodkyni. Žena bola asi v tretine priechodu, keď do nej spoza dodávky narazila kolobežka,“ opisuje priebeh nešťastnej udalosti polícia na sociálnej sieti. 

Pôvodne lekári odhadovali, že obaja účastníci nehody utrpeli zranenia s dobou liečenia do 6 týždňov. Z doposiaľ neznámych dôvodov kolobežkár na druhý deň zomrel. Polícia prekvalifikovala dopravnú nehodu z priestupku v doprave na prečin usmrtenia a prípad je aktuálne v štádiu vyšetrovania. 

Odporúčané
Žena z poškodenej bytovky v Prešove po explózii: Susedia hovorili, že sa počas prác na oprave poškodili rozvody plynu Žena z poškodenej bytovky v Prešove po explózii: Susedia hovorili, že sa počas prác na oprave poškodili rozvody plynu 6. decembra 2019, 15:56

Prostredníctvom Facebooku zároveň policajti z Trnavy prosia verejnosť, ktorá v čase nehody, teda 4. decembra vo večerných hodinách prechádzala okolo, aby dala vedieť na čísle 158 o prípadných ďalších podrobnostiach nehody. 

Zároveň upozorňuje na nový zákon, ktorý je v platnosti od 1. decembra. „V súvislosti s novelou zákona o cestnej premávke je osoba na kolobežke nemotorovým účastníkom cestnej premávky. Deti do 15 rokov elektrickú kolobežku na ceste používať nemôžu. Každý kolobežkár si musí pri jazde uvedomiť, že pre neho platia rovnaké povinnosti ako pre vodičov,“ píše polícia. 

Domov
Zdieľať
Diskusia