Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. decembra 2019, 21:46
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Napreč celou Amerikou za 27 hodín 25 minút. To je nový extrémne ilegálny Cannonball record

TECH SVETOVÉ REKORDY USA
Uložiť Uložené

Toto na svojom aute neskúšaj.

Z času na čas sa na YouTube objaví nejaké to video, kde autor sám seba nakrúti pri porušovaní dopravných predpisov. Trojica Arne Toman, Doug Tabutt a Berkeley Chadwick to však podľa Jalopnik s priznávaním priestupkov dotiahli na úplne novú úroveň.

Na svojom Mercedese-Benz E63 AMG sa pokúsili prekonať rekord v takzvanom Cannonball Rune, čo nie je nič iné, než šialený pokus o road-trip naprieč USA. V bežnej premávke, s plynom a podlahe a ignorovaním dopravných značiek. 

Z New Yorku do Los Angeles prešli za 27 hodín a 25 minút. Predchádzajúci rekord z roku 2013 prekonali o takmer jeden a pol hodiny. Podľa Google Maps má takáto cesta trvať aspoň 41 hodín. 

Napreč celou Amerikou za 27 hodín 25 minút. To je nový extrémne ilegálny Cannonball record
Zdroj: Google Maps

Ich AMG-čko bolo, samozrejme, výrazne upravené. Malo 700 koní a vylepšené turbá, zvody, medzichladiče vzduchu a vstrekovanie. Sériové však boli brzdy a podvozok, no je ti asi jasné, že tie sú v prípade továrenského úpravcu Mercedesov poriadne ostré už v základe. 

Ďalšia výbava zahŕňala antiradar a vypínače zadných svetiel, ktoré zrejme mali polícii sťažiť prípadné prenasledovanie. Auto tiež bolo zamaskované ako menej nápadná Honda Accord, hoci netušíme, ako veľmi tento fakt pomáhal. 

Na lokalizáciu policajných hliadok tiež trio využívalo navigáciu Waze a niekoľko ďalších áut, ktoré pracovali ako spotteri a tiež rozrážali hustú premávku. 

Priemerná rýchlosť bola 165 kilometrov za hodinu a maximálka sa dotkla 310 km/h. Medzi Bratislavou a Košicami to však rozhodne neskúšaj. 

Video, ktoré pokus približuje, nájdeš na YouTube, živé zábery z jazdy tam však zrejme z legislatívych dôvodov nenájdeš. 

Domov
Zdieľať
Diskusia