Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. decembra 2019, 13:27
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

RTVS opäť štartuje tretí kanál. Trojka bude zameraná na seniorov a archívne programy

FILMY A SERIÁLY RTVS
Uložiť Uložené

Kedysi to bol šport, teraz ale tretí okruh naplní vyše 60-ročný verejnoprávny archív. Vracajú sa aj hlásateľky.

Verejnoprávna RTVS už raz tri televízne okruhy mala. Pôvodná Trojka debutovala so štartom Olympiády v Pekingu v roku 2008 a šport vysielala aj počas celého svojho fungovania. V júni 2011 bol však celý projekt kvôli nedostatku financií stopnutý.

Trojka RTVS sa teraz do ponuky vracia, no vysielať má hlavne výber z archívnych programov televízie budovaný počas posledných 63 rokov. Pôjde o všetky žánre pôvodnej tvorby od dokumentov až po zábavné programy a publicistiku. Tie sú zo starých nosičov priebežne digitalizované. 

Obnovený kanál má byť zameraný na starších, doslova 60 a viac ročných, no chce osloviť čo najširšie publikum. Vracajú sa aj televízne hlásateľky Alena Heribanová a Soňa Müllerová.

RTVS opäť štartuje tretí kanál. Trojka bude zameraná na seniorov a archívne programy
Zdroj: TASR

Tretí okruh by sa mal dať naladiť terestriálne, cez satelit aj poskytovateľov káblových a IPTV služieb. Práve tí majú v ponuke už niekoľko staníc zameraných na staršie publikum. 

Debut je naplánovaný na 22. decembra o 6-tej hodine ráno. Na tento deň je známy už aj kompletný program, vysielať sa bude napríkad dokument o výrobe medovníkov na Slovensku a zábavný program s Michalom Dočolomanským. 

„Archív je tvorený už viac ako 60 rokov, sú v ňom výsledky činnosti mimoriadne kvalitných profesionálov, či už hercov, kameramanov, režisérov, dramaturgov, zvukárov, strihačov a ostatných. Bolo by veľkým hriechom, keď nám to technické možnosti dovolia, nekonať tak, ako konáme,“ uviedol riaditeľ Jaroslav Rezník.

Odporúčané
RTVS kúpila tretiu sériu Príbehu služobníčky, novú Annu zo zeleného domu aj dokumenty od BBC. Novinky v telke uvidíš už budúci rok RTVS kúpila tretiu sériu Príbehu služobníčky, novú Annu zo zeleného domu aj dokumenty od BBC. Novinky v telke uvidíš už budúci rok 23. októbra 2019, 19:25

„Verím že diváci, ktorí sledujú RTVS, si na tomto okruhu nájdu nielen nostalgické spomienky na mladosť, ale aj mladší diváci budú vidieť, že ich predkovia boli múdri a šikovní ľudia,“ dodáva.

Domov
Zdieľať
Diskusia