Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. decembra 2019, 13:26
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

NAKA obvinila Roberta Fica z hanobenia národa, rasy a podnecovania k nenávisti za schvaľovanie Mazurekových rasistických výrokov

NEWS ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Robert Fico má prvý problém so zákonom.

Po tom, čo Najvyšší súd odsúdil za rasistické komentáre poslanca ĽSNS Milana Mazureka, zverejnil Robert Fico video, v ktorom ich obhajoval. Dnes vyšetrovateľ NAKA obvinil bývalého premiéra Roberta Fica z trestných činov hanobenia národa, rasy a presvedčenia, podnecovania k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti v súbehu s trestným činom schvaľovania trestného činu.

Odporúčané
Kotlebovca Mazureka odsúdili za rasistické komentáre, prišiel aj o poslanecký mandát Kotlebovca Mazureka odsúdili za rasistické komentáre, prišiel aj o poslanecký mandát 3. septembra 2019, 12:01

 Dnes už bývalý poslanec stál pred súdom za svoje výroky z roku 2016, ktoré odzneli v rádiu Frontinus. V nich sa rasisticky vyjadroval na adresu moslimov, imigrantov a Rómov. Podľa Denníka N Mazurek v éteri hovoril o „celej komunite cigánskych asociálov“.

Bývalý premiér na videu povedal, že to, čo rasistický extrémista povedal smerom k Rómom, si myslí celé Slovensko. „Milan Mazurek povedal to, čo si myslí takmer celý národ, a ak popravíte niekoho za pravdu, urobíte z neho národného hrdinu,“ povedal Fico. Podľa predsedu strany Smer súdy rozhodujú pod tlakom médií, novinárov nazval hlupákmi. Dodal, že Kotlebovi môžu všetci závidieť, lebo mu teraz budú rásť preferencie. 

„Bolo potrebné rasistického extrémistu, pána Mazureka, za jeho verbálne vyjadrenia voči rómskej komunite odsúdiť," povedal včera špeciálny prokurátor Tomáš Honz, ktorý mal prípad na starosti. 

AKTUALIZOVANÉ 18:00

Členovia strany Smer zorganizovali tlačovú besedu, na ktorú Robert Fico neprišiel. Juraj Blanár pred novinármi obvinenie okomentoval slovami: „Súhlasíme s tým, čo povedal Robert Fico.“ Smer má v pláne zvolať  v tejto súvislosti brannobezpečnostný výbor.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia