Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
4. decembra 2019, 14:29
Čas čítania 0:00
Peter Hlavička

Tenisky Dior x Air Jordan 1 budú najluxusnejšou spoluprácou roku 2020

Tenisky Dior x Air Jordan 1 budú najluxusnejšou spoluprácou roku 2020
Zdroj: Nike
MÓDA DIOR
Uložiť Uložené

Podarilo sa Kimovi Jonesovi z Dior spraviť nástupcu kolekcie Louis Vuitton x Supreme?

Dvaja najväčší súperi vo svete športovej obuvi sa snažia uzatvoriť rok 2019 v plnej paráde. Pred niekoľkými dňami sa na internet dostali prvé oficiálne obrázky spolupráce adidas x Prada a pozadu tak nezaostáva ani Nike.

Informácie o historicky najluxusnejšom vyhotovení tenisiek z divízie Air Jordan kolovali v kuloároch už niekoľko týždňov a počas svojej včerajšej módnej prehliadky značky Dior ku kolekcii jeseň/zima 2020 sa okrem nich odhalili aj mnohé ďalšie zaujímavé kúsky. 

Odporúčané
Prvé zábery luxusnej spolupráce Prada x adidas sú vonku Prvé zábery luxusnej spolupráce Prada x adidas sú vonku 25. novembra 2019, 9:21

Návrhár Kim Jones pracuje pod značkou Dior len 18 mesiacov, no za ten čas sa mu podarilo prekopať všetky základy luxusu podľa moderných štandardov. Ako prvé tak odštartoval svoje účinkovanie na vedúcej pozícii tohto módneho domu spoluprácou s legendárnym umelcom menom KAWS, následne si podmanil svet dámskych kabeliek vďaka tzv. saddle bags a najnovšie sa snaží prepojiť kultúru francúzskej vysokej módy s pouličným štýlom z USA.. 

 

Tenisky Dior x Air Jordan 1 budú najluxusnejšou spoluprácou roku 2020
Zdroj: Nike

Značka Air Jordan oslavuje tento rok svoje 35. narodeniny a po desiatkach verzií modelu AJ1, na ktorých reselleri zarobili slušné peniaze, tak odhaľuje aj historicky najluxusnejšie vyhotovenie siluety, ktoré sa však dostane do predaja až v roku 2020.

Tenisky prichádzajú v bielo-sivom farebnom vyhotovení, pretože sivá farba je charakteristickou pre módny dom Dior už od jeho založenia v roku 1947. Okrem toho však zaujmú najmä využitím ikonického monogramu Dior, ktorý sa dostal na swoosh a aj na jazyk topánok. 

Tenisky Dior x Air Jordan 1 budú najluxusnejšou spoluprácou roku 2020
Zdroj: Nike

Menšou úpravou prešli aj samotné logá na teniskách, pri ktorých nápis AIR JORDAN resp. NIKE AIR nahradil text AIR DIOR resp. DIOR AIR. Svoj pár už vopred dostali celebrity ako Travis Scott alebo Sean Wotherspoon, no zvyšok sveta o ne bude musieť poriadne bojovať.

To, že ide o exkluzívnu spoluprácu, tenisky sú vyrobené v Taliansku z tej najkvalitnejšej kože a do predaja by sa malo dostať len 1 000 párov s cenovkou $2 000, totiž znamená, že ich resell cena bude pravdepodobne dosahovať astronomických výšin a podobný profit si tak nenechajú ujsť tisíce zberateľov po celom svete. 

Tenisky Dior x Air Jordan 1 budú najluxusnejšou spoluprácou roku 2020
Zdroj: Nike

Samotný Christian Dior bol údajne svojho času fascinovaný americkou kultúrou a práve preto sa tak aktuálny kreatívny riaditeľ jeho módneho domu rozhodol so streetwearovými spoluprácami zájsť ešte ďalej.

Naprieč celou kolekciou F/W20 sa tak tiahla nová verzia loga Dior, ktorá vychádza z písma skateboardovej značky Stussy, a tento dizajn by mal byť oficiálnou spoluprácou. Kim Jones sa tak pravdepodobne snaží pokračovať na vlne kolekcií typu Louis Vuitton x Supreme a podľa záberov zo včerajšej prehliadky to vyzerá tak, že sa mu to aj perfektne podarilo. 

Domov
Zdieľať
Diskusia