Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. decembra 2019, 15:27
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Vianočné ozdoby s fotografiami Auschwitzu? Amazon musel stiahnuť kontroverzné produkty

NEWS AMAZON NACIZMUS
Uložiť Uložené

Poľské múzeum žiadalo výrobky stiahnuť, neskôr ale zistili, že podobného tovaru je v ponuke viac.

Na Amazone dokáže nájsť človek prakticky všetko. No a najnovšie sa v jeho ponuke nachádzali aj vianočné ozdoby s motívom nacistického koncentračného tábora. Štátne múzeum Auschwitz-Birkenau, pochopiteľne, Amazon ihneď žiadalo o stiahnutie daného tovaru, ktorý mohol v obetiach holokaustu pôsobiť značne neúctivo, píše The Guardian.

Múzeum svoju sťažnosť zverejnilo aj na Twitteri 

Okrem keramickej vianočnej ozdoby Amazon svojim zákazníkom ponúkal aj otvárač na pivo s rovnakým motívom koncentračného tábora Auschwitz. Spoločnosť mala medzičasom menované produkty odstrániť.

Odporúčané
Nacistický koncentračný tábor Auschwitz, kde zavraždili viac ako milión ľudí, vrátane Slovákov, oslobodili pred 75 rokmi Nacistický koncentračný tábor Auschwitz, kde zavraždili viac ako milión ľudí, vrátane Slovákov, oslobodili pred 75 rokmi 1. septembra 2019, 12:15

Medzi možným zakúpiteľným tovarom sa ale ďalej našla vianočná ozdoba a podložka pod počítačovú myš s vyobrazením koncentračného tábora a vlaku určeného na deportácie. „Všetci predajcovia sa musia riadiť našimi pokynmi o predaji, a voči tým, ktorí tak neučinia, podnikneme kroky, vrátane prípadného odstránenia účtu. Príslušné výrobky boli odstránené,“ cituje hovorcu Amazonu Metro.

Domov
Zdieľať
Diskusia