Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. decembra 2019, 13:08
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Kanye West je vďaka značke adidas miliardárom, niekto ho odfotil, ako si skúša tenisky Nike. Prečo podporuje konkurenčnú značku?

MÓDA KANYE WEST
Uložiť Uložené

Nie je to prvýkrát, čo Kanye West podkopal obrovskú spoluprácu, môže to však mať aj logické vysvetlenie.

Spolupráca Kanyeho Westa a značky adidas zaznamenala v módnom svete obrovský úspech. Tenisky Yeezy sa predávajú aj napriek relatívne vysokej cenovke vo veľkom a aj keď pôvodne išlo o exkluzívne kúsky, ku ktorým sa bolo ťažké dostať, neskôr Kanye vyhlásil, že chce, aby boli dostupné pre každého.

Aj vďaka tomu dnes Forbes odhaduje, že len tohtoročné predaje by mohli dosiahnuť 1,5 miliardy dolárov. Sám Yeezus sa miliardárom už dlhšie nazýva a pravdou ostáva, že je najlepšie zarábajúcim raperom roka 2019. 

Odporúčané
O koľko si za posledný rok prilepšili Kanye West či Jay-Z? Rebríček odhaľuje najlepšie zarábajúcich raperov O koľko si za posledný rok prilepšili Kanye West či Jay-Z? Rebríček odhaľuje najlepšie zarábajúcich raperov 19. septembra 2019, 18:01

Na verejnosť sa počas dňa Vďakyvzdania dostala fotografia, na ktorej má Kanye West na jednej nohe tenisku značky Nike – konkrétne model ISPA Air Max 720, informuje Complex. Priama konkurencia spoločnosti, s ktorou úzko spolupracuje, bola kedysi jeho domovom a práve pod jej taktovkou začal kontroverzný americký raper dizajnovať tenisky.

Neskôr však prišiel konflikt a Kanye West dokonca firmu Nike dissoval v trackoch. Poukazoval na to, že keby nemali Drakea, nemali by nič a LeBronovi museli dať miliardu, aby neutiekol. Taktiež konštatoval, že Nike sa ku svojim zamestnancom správa ako k otrokom. 

Zatiaľ nie je isté, či chce týmto krokom niečo nevyspytateľný Kanye West adidasu odkázať, pravdou však ostáva, že už viackrát si obúval tenisky konkurencie, pričom bolo jeho cieľom zistiť trochu viac o technológiách, ktoré používajú, aby ich mohol napríklad aplikovať pri dizajnovaní nových modelov Yeezy. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Complex Sneakers (@complexsneakers),

Domov
Zdieľať
Diskusia