Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. decembra 2019, 11:27
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Dubajská polícia možno k svojim superšportom pridá aj Teslu Cybertruck

TECH TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Dátumy však príliš nesedia, správu teda treba brať s rezervou.

Spojené arabské emiráty doslova sedia na rope a v krajine preto nie je núdza o peniaze. Vidno to najmä v Dubaji, kde sa na počkanie preháňajú tie najdrahšie a najvýkonnejšie superšporty priamo v uliciach. 

Rýchle vozidlá tak potrebuje aj miestna polícia, vďaka čomu sa do služieb lokálnych dopravákov dostalo viacero exotických kúskov. Zoznam podľa viacerých zdrojov  zahŕňa napríklad Aston Martin One-77, Audi R8, Bugatti Veyron, Ferrari LaFerrari, McLaren MP4-12C, Nissan GT-R alebo Panani Huayra

Engadget informuje, že policajní úradníci už poškuľujú po ďalšom prírastku. Pred pár týždňami ich zrejme zaujala prezentácia Elona Muska, na oficiálnom twitterovom účte totiž pribudol status s fotografiou Tesly Cybertruck v služobných farbách a rokom 2020..

Celá správa má však jeden háčik. Čudne vyzerajúci pickup má do sériovej výroby nastúpiť až na konci roka 2021 a vzhľadom na stav, v akom sme ho zatiaľ mohli vidieť, je rok 2020 takmer vylúčený aj v prípade, že dubajskí šejkovia dostanú veľmi veľkú protekciu pred zvyškom zákazníkov. 

Možno však sociálne siete dubajskej polície spravuje osoba, ktorá rada mieša seriózny obsah s viacerými vtipmi. Podobné prípady sme totiž zaznamenali aj v iných krajinách. 

Odporúčané
Tesla Cybertruck má mať nerozbitné sklá. Rozbili ich už na živej prezentácii Tesla Cybertruck má mať nerozbitné sklá. Rozbili ich už na živej prezentácii 22. novembra 2019, 10:35

Viaceré weby citujú vyjadrenia šéfa polície Abdullah Khalifa Al Marriho z webu Arabian Business, podľa ktorého „Nové auto pomôže posilniť prítomnosť bezpečnostných zložiek vo viacerých turistických destináciách“, no toto vyjadrenie sa vôbec netýka Cybertrucku. Padlo totiž ešte minulý týždeň, keď do výbavy jeho mužom pribudol Mercedes-AMG GT 63 S.

Tesla teda podľa všetkého naozaj oficiálne potvrdená nie je. 

Domov
Zdieľať
Diskusia