Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. decembra 2019, 10:12
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Alan Murin má vonku ďalší hudobný projekt: Hnevám sa sám na seba, že neviem z hlavy vypustiť jednu ženu

HUDBA
Uložiť Uložené

Spevák a raper Alan Murin vydáva tretie sólové EP za rok, opäť s troma skladbami.

Alan Murin sa na scéne objavil len pred niekoľkými mesiacmi a už sa mu podarilo zaznamenať niekoľko dôležitých míľnikov. Aj samotné pozretia nasvedčujú, že je o jeho tvorbu záujem, a tak prichádza ďalšie, v poradí tretie EP, tentokrát s názvom 19 98.

Odporúčané
Nemá tetovanie na tvári a neberie piko. Počúvaj debut Slováka, ktorého experimentálna tvorba má svetové ambície Nemá tetovanie na tvári a neberie piko. Počúvaj debut Slováka, ktorého experimentálna tvorba má svetové ambície 23. júla 2019, 15:33

Vysvetlenie za ním je jednoduché a logické: „Prvé EP sa volá 15 23 vďaka tomu, že to je čas môjho narodenia. Druhé EP, 23 10 je dátum dňa, kedy som sa narodil a posledné EP predstavuje rok môjho narodenia, teda 19 98. Trilógia je tak kompletná.“

 

Alan opäť spolupracoval s Trueself Records, zároveň využil svoje skúsenosti z prestížnej hudobnej školy v Londýne, kde študuje. „Najväčšia vďaka ide môjmu manažérovi a executive producerovi - Dodovi Mikulášikovi, spoluproducentovi Charliemu Lesliemu, art directorovi Petrovi Phamovi a taktiež aj ostatným chalanom z nášho tímu,“ poďakoval spevák a raper, ktorý je dôkazom, že aj za každým sólo interpretom stojí niekoľko ďalších kľúčových ľudí. 

Za 4 mesiace sa Alan Murin priblížil v súčte všetkých streamovacích služieb a YouTube k miliónu prehratí, zároveň chystá prvé vlastné koncerty a v budúcom roku bude pracovať na debutovom sólovom albume. Okrem toho mal možnosť vystupovať pred stovkami ľudí v Ateliéri Babylon ako predskokan kapely Mirai, veľmi rýchlo má tak možnosť dotknúť sa skúseností a úspechov, ktoré umelca formujú. 

Na záver ešte Alan Murin vysvetlil pre Refresher aj význam všetkých skladieb, keďže od úplného začiatku si zakladal na tom, aby sa aj vďaka tomu odlišoval od zvyšku svojich kolegov v akomkoľvek žánri. 

„Keď som skladbu Čas písal, prežíval som obdobie, ktoré bolo veľmi chaotické. Donútilo ma si uvedomiť, čo sú moje životné kotvy a prístavy, na ktoré sa môžem spoľahnúť. Snažím sa v nej ukázať svoju ľudskosť, nedokonalosť, a to, že naozaj nežijeme večne, a preto sa snažím užívať a vážiť si to, čo mám,“ komentuje Alan prvú z trojice skladieb.  

Odporúčané
Alan Murin ďakuje každému, kto mu pod nohy hádzal celý život polená Alan Murin ďakuje každému, kto mu pod nohy hádzal celý život polená 23. septembra 2019, 10:23

„V druhej skladbe dávam rešpekt všetkým, čo v živote niečo dokázali a nebáli sa ísť proti prúdu, keď to tak cítili. Práve preto, že si týchto ľudí veľmi vážim, sa textom snažím podporiť všetkých, ktorí cítia, že chcú niečo dokázať, robiť to, čo milujú a naplniť tak svoje sny,“ dodáva hudobník, ktorý v Londýne študuje hudobné inžinierstvo. 

Tretia skladba je suverénne najosobnejšia, čo priznáva aj sám Alan, keďže ide o autentický opis jeho milostného života: „V nej sa hnevám na samého seba kvôli tomu, že z hlavy neviem pustiť jedno dievča a vlastne ani neviem, či by to tak bolo lepšie,“ zakončuje. 

Domov
Zdieľať
Diskusia