Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. decembra 2019, 8:41
Čas čítania 0:00
Vl Mi

H&M testuje požičiavanie oblečenia, na týždeň 50 odevov za 37 dolárov

MÓDA H&M
Uložiť Uložené

Ak sa požičiavanie oblečenia švédskej spoločnosti H&M osvedčí, možno raz služba dorazí aj na Slovensko.

Spoločnosti vyrábajúce oblečenie sa snažia robiť kroky, aby zmiernili negatívny dopad na životné prostredie. Švédska spoločnosť H&M nie je výnimkou, a preto sa rozhodla, že vyskúša požičiavanie oblečenia. Testovanie prebieha v Štokholme vo Švédsku, píše HypeBeast s odvolaním sa na Business of Fashion.

Odporúčané
Resellingom môžeš v decembri zarobiť tisíce eur. Týchto 23 produktov bude najžiadanejších Resellingom môžeš v decembri zarobiť tisíce eur. Týchto 23 produktov bude najžiadanejších 30. novembra 2019, 10:03

Členovia vernostného programu si od piatku môžu požičať 50 odevov. Za službu zaplatia približne 37 dolárov na týždeň. Po trojmesačnej skúšobnej dobe H&M vyhodnotí výsledky a rozhodne sa, či službu rozšíri o ďalšie predajne. 

H&M testuje požičiavanie oblečenia, na týždeň 50 odevov za 37 dolárov
H&M testuje požičiavanie oblečenia, na týždeň 50 odevov za 37 dolárov Zdroj: Flickr

Daniel Claesson, vedúci rozvoja podnikania spoločnosti H&M, uviedol, že veria v myšlienku požičiavania oblečenia, no stále sa učia a testujú a určite budú robiť veľa zmien. Prenájom oblečenia vo svete módy nie je novinkou, tento koncept zaviedli napríklad spoločnosti Banana Republic či Urban Outfitters minulý rok.

H&M už pred niekoľkými mesiacmi urobilo zaujímavé rozhodnutie, ktoré mnohých potešilo. Druhý najväčší predajca oblečenia na svete sa vo Švédsku rozhodol predávať použité oblečenie. Sympatický bol aj postoj spoločnosti po požiaroch v Amazonských pralesoch. V septembri prestali odoberať kožu od Brazílie. Uvidíme teda, ako sa vydarí H&M-ku požičiavanie oblečenia.

Domov
Zdieľať
Diskusia