Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. decembra 2019, 13:58
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Meteorológa strápnila v priamom prenose Siri. Cez Apple Watch predpovedala iné počasie

TECH APPLE
Uložiť Uložené

Muž si nechal na ruke hodinky od Apple. Bola to chyba.

Technológie sú obrovským pomocníkom pre nás všetkých. Nie je to už len o zabíjaní nudy, inteligentné zariadenia nám pomáhajú pri mnohých drobnostiach. Sem-tam sa však stane, že nám podrazia chrbát. V zlom momente prestanú fungovať, alebo, naopak, spravia niečo, čo od nich nechceme. Svoje by o tom vedel povedať meteorológ Tomasz Schafernaker.

Odporúčané
Kravám na hlavu navliekli VR headsety, aby mali lepšiu náladu a produkovali kvalitnejšie mlieko Kravám na hlavu navliekli VR headsety, aby mali lepšiu náladu a produkovali kvalitnejšie mlieko 28. novembra 2019, 6:55

Ten akurát predpovedal v priamom prenose počasie. Hovoril o snehu v celých Spojených štátoch a naznačil, že by mohlo nasnežiť aj v Európe. Vtedy sa ozvala Siri. „V predpovedi nie je sneh,“ povedala.

Meteorológ bol v rozpakoch. Bodaj by nie, niečo podobné určite nečakal. Začal sa ospravedlňovať a chcel pokračovať v predpovedi. Moderátor však podpichol. „V tvojej predpovedi ale sneh je,“ povedal. Potom sa mu trochu netaktne vysmial a nechal ho pokračovať.

Ako sa niečo takéto mohlo stať? Existuje niekoľko možností. Možno hodinky započuli „Hey Siri“. Ďalšou príčinou mohlo byť to, že meteorológ stlačil tlačidlo a aktivoval Siri. No a ak mal Schafernaker povolenú funkciu Raise to talk, je možné, že sa Siri aktivovala, keď zdvihol ruku a ukazoval na zelenú obrazovku, píše 9to5mac.

Domov
Zdieľať
Diskusia