Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. decembra 2019, 9:13
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Elektrické Audi dostalo update. E-tron má väčší dojazd, novú verziu a športový paket

Elektrické Audi dostalo update. E-tron má väčší dojazd, novú verziu a športový paket
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.audi-mediacenter.com/en/press-releases/better-efficiency-and-longer-range-technical-update-for-the-audi-e-tron-12382" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">audi-mediacenter.com</a>
TECH AUDI
Uložiť Uložené

Do ponuky sa začlenil variant 50 quattro.

Pred pár dňami si na autosalóne v Los Angeles strihlo svetovú premiéru ďalšie elektrické SUV od Audi. Teda, aby sme boli presnejší, ide od atraktívnejšie vyzerajúci variant inak dobre známeho modelu e-tron. Ako sme ťa informovali v samotnom článku, zaujímavosťou bolo, že i keď e-tron Sportback zdieľa identickú techniku, jej dojazd bol o poznanie väčší.

Samozrejme, do nemalej miery za to môže lepšia aerodynamika, teraz sa ale dozvedáme, že nemalých zlepšení sa dočkal aj klasický e-tron. Audi uvádza, že vylepšená verzia ponúka dojazd na úrovni až 436 kilometrov (podľa metodiky WLTP), čo je o 26 kilometrov viac ako doteraz a zároveň o 10 kilometrov menej ako e-tron Sportback.

Odporúčané
Čo so sebou prináša život s elektromobilom? Zisťovali sme to s prvým elektrickým Audi Čo so sebou prináša život s elektromobilom? Zisťovali sme to s prvým elektrickým Audi 8. októbra 2019, 13:15

Za lepším údajom treba hľadať väčšiu softvérovú optimalizáciu a efektívnosť – vývojári znížili zbytkový brzdný moment, čím cela elektrická sústava a jej rekuperácia môže fungovať ešte hospodárnejšie. Zároveň, zvýšila sa i kapacita batérie – naďalej platí, že jej kapacita je 95 kWh, miesto doteraz využiteľných 83,6 kWh však možno po novom počítať až s 86,5 kWh.

Elektrické Audi dostalo update. E-tron má väčší dojazd, novú verziu a športový paket
Zdroj: www.audi-mediacenter.com

Po stránke pohonného ústrojenstva sa nič nemení, na výber už budú ale dve verzie – 50 quattro a 55 quattro. Silnejšie vyhotovenie má 2 asynchrónne elektromotory so spoločným výkonom 265 kW / 360 koní a 560 Nm. K dispozícii je však krátkodobý Boost, vďaka ktorému sa na približne 8 sekúnd dostaví až 300 kW / 408 koní a 664 Nm. Systém podporuje až 150 kW nabíjanie, pričom akcelerácia z 0 na 100 km/h je na úrovni 5,7 sekundy.

50-ková verzia má výkon "len" 230 kW / 312 koní a 540 N.m, zatiaľ čo o 120 kilogramov ľahšia batéria má kapacitu "len" 71 kWh (64,7 kWh využiteľných). Táto verzia pokorí stovku za 6,8 sekundy. Záverom dodajme, že do ponuky sa zároveň začleňuje aj optický športový paket S-line, ktorý dostal po vzore Sportbacku športovejšie nárazníky a blatníky lakované vo farbe karosérie.

Domov
Zdieľať
Diskusia