Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. novembra 2019, 10:01
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Pápež má nové auto. Po Lamborghini prichádza Papa-Duster od Dacie

TECH DACIA PÁPEŽ
Uložiť Uložené

Tento typ auta sa k pápežovi rozhodne hodí viac ako športiak, ktorý dostal naposledy.

Pápež František má nový papamobil. Hlavu katolíckej cirkvi väčšinou vídavame v autách značky Mercedes-Benz, nadišla však zmena, do vozového parku pápeža totiž pribudlo auto Dacia Duster. Vozidlo je, samozrejme, špeciálne prispôsobené pre Františka a je v bielej farbe, píše Autocar.

Nie je to prvýkrát, čo pápež dostal auto. V roku 2017 si talianska automobilka Lamborghini pre pápeža pripravila biele Lamborghini Huracán LP 580-2. Na ňom však nejazdil a vyjadril sa, že ho predá. Nakoniec vozidlo využil na charitatívne účely. Najskôr sa auto vydražilo za takmer 900 000 dolárov, no nový majiteľ si športiak tiež nenechal. Nakoniec teda skončilo v lotérii, peniaze zo zakúpených losov poslúžili na pomoc deťom bez domova. Auto napokon vyhral Vladislav z Česka.

Pápež má nové auto. Po Lamborghini prichádza Papa-Duster od Dacie
Zdroj: Dacia

Daciu pápež v budúcnosti pravdepodobne využije, to ukáže až čas. Duster 4x4 má odnímateľnú presklenú strechu a bol vyrobený v Rumunsku. K osobnosti pápeža sa Papa-Duster, ako mnohí nazvali toto auto, hodí oveľa viac. Františka totiž mnohí vnímajú ako empatického a pokrokového pápeža.

Je skromný, používa sociálne siete a sála z neho ľudskosť. Navyše, jeho pokrokové názory majú nadšencov aj mimo rímskokatolíckej cirkvi. Tak napríklad, verejne sa zastal ľudí, ktorí patria do LGBT komunity. Miestami by sa dokonca dalo povedať, že je presným opakom svojho predchodcu, pápeža Benedikta XVI. Ten povedal, že homosexualita je ,,silná tendencia nariadená k vnútornému morálnemu zlu" a ,,objektívna porucha".

Pápež má nové auto. Po Lamborghini prichádza Papa-Duster od Dacie
Zdroj: Dacia
Domov
Zdieľať
Diskusia