Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. novembra 2019, 9:29
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Herečka Monika Potokárová získala po smrti významnú cenu, prvýkrát prehovoril aj jej manžel Robo Roth

NEWS
Uložiť Uložené

27-ročná Monika Potokárová sa rozhodla pred pár dňami siahnuť si na život.

V pondelok sme informovali o nešťastnej udalosti, keď vo veku 27 rokov zomrela slovenská herečka Monika Potokárová. Podľa dostupných informácií malo ísť o samovraždu, čo ju však zapríčinilo, nie je známe.

Denník SME informuje, že mladej a dlhodobo veľmi vyťažovanej herečke Slovenského národného divadla udelili porotcovia Ceny Nadácie Tatra Banky za umenie 2019 významné ocenenie Mladý tvorca v kategórii Divadlo.

Odporúčané
Vo veku 27 rokov zomrela slovenská herečka Monika Potokárová (Aktualizované) Vo veku 27 rokov zomrela slovenská herečka Monika Potokárová (Aktualizované) 25. novembra 2019, 15:42

Cenu za svoju manželku prebral známy slovenský herec Robo Roth. „Ruské denníky sú dopísané. Monikine denníky sú dopísané. Monika Potokárová dala divadlu všetko, bohužiaľ, všetko. Som hrdý a bolo mi cťou, že som manželom Moniky Potokárovej. Poprosím vás o minútu ticha,“ povedal v ďakovnej reči Roth podľa Nového Času

Monika Potokárová absolvovala herectvo na Konzervatóriu v Bratislave aj na VŠMU v Bratislave. Už počas štúdia hosťovala v Činohre SND, ktorej členkou sa oficiálne stala v októbri 2016. Odvtedy sa objavila vo viacerých inscenáciách a získala aj viacero ocenení, napríklad v roku 2018 Cenu Dosky za mimoriadny počin v oblasti činoherného divadla za spevácky výkon v inscenácii Kabaret normalizácia alebo Modlitba za Martu.

Spomienkové video na Moniku Potokárovú, v ktorom máme možnosť vidieť zhrnuté snímky z jej posledných divadelných hier

Domov
Zdieľať
Diskusia