Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. novembra 2019, 10:50
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Brazílsky prezident tvrdí, že Leonardo DiCaprio nechal podpáliť amazonské pralesy. Vraj za rozšírenie požiaru zaplatil

NEWS
Uložiť Uložené

Prezident krajiny zasiahnutej obrovskými požiadmi rozšíril svoju teóriu bez akýchkoľvek dôkazov.

Prezident Brazílie obvinil vo svojej zatiaľ poslednej reči Leonarda DiCapria z toho, že finančne podporil neziskové organizácie, ktoré následne založili požiar v Amazonských pralesoch. Ten sa následne rozšíril do rekordných rozmerov.

PodľaComplexu Jair Bolsonaro neposkytol ku svojim tvrdeniam žiadne konkrétne dôkazy, nie je to však prvýkrát, čo sa obúva do neziskových organizácií. Opakovane tvrdí, že práve tie bránia hospodárskemu rozvoju v krajine. Kritika amerického herca prichádza tesne po tom, čo v brazílskej oblasti Para zasahovali v dvoch neziskovkách policajti. Nakoniec zadržali štyroch dobrovoľných hasičov pomáhajúcich pri hasení obrovských požiarov. 

Odporúčané
Klimatológ: Požiare v Amazonskom pralese a na Sibíri ovplyvnia aj klímu na Slovensku a urýchlia globálne otepľovanie (Rozhovor) Klimatológ: Požiare v Amazonskom pralese a na Sibíri ovplyvnia aj klímu na Slovensku a urýchlia globálne otepľovanie (Rozhovor) 25. augusta 2019, 18:16

Ešte v júli a auguste celý svet informoval o katastrofách v najväčších svetových lesoch a práve v boji proti ohňom v Južnej Amerike bojoval prostredníctvom neziskovej organizácie aj Leonadro DiCaprio. V tom čase daroval svojej nadácii založenej spoločne s ďalšími filantropmi 5 miliónov dolárov.  

Herec v tom čase mobilizoval všetky sily aj na svojich sociálnych sieťach a verejnosť sa snažil navigovať, aby mohol priložiť ruku k dielu každý záujemca. Požiare v zalesnených oblastiach spôsobujú neustále otepľovanie planéty, ktoré súvisí s klimatickou krízou.  

Aktualizované 18:00

K situácii sa vyjadril už aj Leonadro DiCaprio, ktorý na svoj oficiálny instagramový účet napísal, že si váži každého, kto prispel k záchrane Amazonských pralesov a stojí za každým, kto bol brazílskou vládou nesprávne obvinený

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio),

Domov
Zdieľať
Diskusia