Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. novembra 2019, 19:11
Čas čítania 0:00
Tímea Krauszová

Herec, ktorý dabuje Olafa vo Frozen 2, vysvetľuje, prečo Elsa nemá vo filme partnerku: Nešlo o to, aby našla lásku

FILMY A SERIÁLY DISNEY+ FROZEN
Uložiť Uložené

Fanúšikovská teória o tom, že Elsa je lesbička, tradovala už od prvej časti rozprávky.

„Chceli sme vyrozprávať príbeh, kde Elsa prijíma samú seba,“ hovorí v rozhovore AM to PM  Josh Gad, ktorý svoj hlas prepožičal naslávnejšiemu snehuliakovi na svete, Olafovi. Čo si myslí o lesbickej Else a prečo je Frozen prelomová rozprávka?

Nešlo o tom, aby kráľovná našla kráľa

Anna, Elsina sestra, zažíva romantický príbeh, ktorý trvá už od prvej časti Frozen. Narozdiel od nej však kráľovná nemá životného partnera. A práve o to ide. „Nechceli sme príbeh, v ktorom Elsa hľadá lásku,“ vraví Gad. Vo filme šlo o to, aby sa Elsa naučila milovať samu seba a rozumela si. Frozen 2 hovorí aj o minulosti dvoch dievčat, o ich detstve a rodičoch. Sestry napríklad zistia, že ich matka nepochádzala z kráľovstva.

Elsa sa odhodláva vykročiť do neznámej budúcnosti a zároveň sa vyrovnáva s tým, čo si už zažila. Je zo dňa na deň silnejšia a je plnohodnotnou a silnou postavou aj bez toho, aby mala manžela či manželku. Od Disney je už single princezná (v tomto prípade kráľovná) veľkým krokom vpred a zjavne sa nastupujúcu generáciu mladých dievčat snažia naučiť, že ženy nepotrebujú byť zachránené.

Odporúčané
Bude Elsa vo Frozen 2 lesbička? Tvorcovia túto možnosť nevylúčili Bude Elsa vo Frozen 2 lesbička? Tvorcovia túto možnosť nevylúčili 1. marca 2018, 15:20

Napriek tomu sa však známy hit singel Let it Go z prvej snímky stal akousi hymnou pre queer komunitu. Mnoho fanúšikov očakávalo, že Frozen 2 bude momentom pre Elsin coming out. Nestalo sa tak a je veľkou otázkou, či sa takého čosi vôbec dočkáme. Frozen 3 zatiaľ Disney nepotvrdil, vzhľadom na tržby a rekordy, ktoré však s Elsou a Annou (aj Olafom) prelomili je však možné, že natočia aj ďalšiu časť. 

Gad na záver dodal, že je rád, že si každý fanúšik od Elsy vezme to svoje. Vraj s ňou diváci dospievajú podobne, ako dospievali s príbehom Harryho Pottera fanúšikovia čarodejníckej série.

Domov
Zdieľať
Diskusia