Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. novembra 2019, 14:16
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Maďari nebudú na Eurovízii. Dôvodom je, že je súťaž podľa nich plná homosexuality

NEWS EUROVÍZIA MAĎARSKO
Uložiť Uložené

Naši južní susedia nebudú mať reprezentantov v obľúbenej speváckej súťaži.

Maďarsko sa svojou politikou čoraz viac a viac vzďaľuje „kolegom“ v Európskej únii, a to v mnohých smeroch. Dôkazom toho je aj fakt, že v populárnej speváckej súťaži Eurovision Song Contest 2020 neuvidíme maďarské zastúpenie. Dôvod ťa zrejme zarazí – vraj je Eurovízia príliš homosexuálna pre pravicovú vládu, píše The Independent.

Oficiálny dôvod krajina ale neuviedla, no tamojšie provládne verejnoprávne média informovali, že súťaž až príliš odkazuje na LGBTI komunitu. Televízny komentátor  András Bencsik povedal, že neúčasť v súťaži prospeje duševnému zdraviu národa.

Maďari nebudú na Eurovízii. Dôvodom je, že je súťaž plná homosexuality
Maďari nebudú na Eurovízii. Dôvodom je, že je súťaž plná homosexuality Zdroj: www.eurovisionary.com

Rozhodnutie Maďarska nezúčastniť sa akcie bolo potvrdené minulý týždeň, keď bol uverejnený zoznam konkurenčných krajín. „Vítam toto rozhodnutie, keď sa na to pozrieme z hľadiska duševného zdravia. Maďarsko sa nezúčastní homosexuálnej flotily, na ktorú sa táto medzinárodná súťaž piesní obmedzila,“ povedal Bencsik.

Odporúčané
Dobrí chlapci mali problém s alkoholom aj drogami, dnes žijú iné životy. 20 zaujímavostí o Moja Reč, ktoré si (možno) nevedel Dobrí chlapci mali problém s alkoholom aj drogami, dnes žijú iné životy. 20 zaujímavostí o Moja Reč, ktoré si (možno) nevedel 25. novembra 2019, 10:16

„Veľa ľudí si myslí, že je to niečo pre divákov pod 18 rokov, ale v tomto prípade dochádza k ničeniu verejného vkusu – kričiacimi transvestitmi a fúzatými ženami,“ dodal. Maďarsko naposledy v súťaži chýbalo v roku 2010.

Hlavne posledné roky v Maďarsku silnejú homofóbne reči, ktoré šíri predovšetkým vládna strana Fidesz Viktora Orbána. Ten pravidelne útočí na „liberálnu demokraciu“ a maďarskí novinári majú problém písať slobodne. Provládne médiá dostávajú milióny, kritických novinárov kontrolujú policajti, píše Denník N.

Domov
Zdieľať
Diskusia