Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. novembra 2019, 13:24
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Videonahrávka z kancelárie bývalého generálneho prokurátora Trnku zaznamenáva, ako prišlo Slovensko o miliardy korún na podvodoch

NEWS DOBROSLAV TRNKA MARIAN KOČNER
Uložiť Uložené

Na verejnosť sa dostali ďalšie videá zaznamenávajúce podvody v známych kauzách.

Nedávno sa na verejnosť dostalo video, na ktorom je vidieť ako Marian Kočner obvinený z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, ako aj viacerých ekonomických trestných činov montuje skrytú kameru v kancelárii generálneho prokurátora, ktorým bol v tom čase Dobroslav Trnka„Sadni si tam,“ hovorí Kočner a o chvíľu už na gauči sedí Trnka, ktorý má aktuálne pozastavený výkon funkcie prokurátora. 

Odporúčané
5 šokujúcich informácií, ktoré vyplývajú z nahrávky rozhovoru Mariana Kočnera a bývalého generálneho prokurátora Trnku 5 šokujúcich informácií, ktoré vyplývajú z nahrávky rozhovoru Mariana Kočnera a bývalého generálneho prokurátora Trnku 14. októbra 2019, 19:17

Denník N zverejnil ďalšie video pravdepodobne z tejto kamery, ktoré je súčasťou vyšetrovacieho spisu. Záznam získala polícia pri domovej prehliadke u Mariana Kočnera spolu s ďalšími nahrávkami a videami, ktoré sa postupne dostávajú na verejnosť. 

Približne 45-minútové video zaznamenáva osobný rozhovor medzi vtedajším ministrom financií Jánom Počiatkom a Trnkom. Bavia sa o vtedajších kauzách, v ktorých Počiatek figuroval. Z videa sa zdá, že Trnka ako generálny prokurátor ich kryl. 

Okrem kauzy Tipos, kvôli ktorej prišlo Slovensko o 400 miliónov korún (približne 13 miliónov eur) hovorí exminister financií Trnkovi aj o ďalších podozrivých obchodoch strán vtedajšej koalície. Prezrádza mu, ako vtedajší predseda SNS Ján Slota okradol štát o dve miliardy korún v kauze emisných kvót.

Počiatek dokonca Slotu za tento nápad obdivuje: „Ten Slota neuveriteľne zarobil. Vymyslel si nový kšeft, ktorý nikto nepoznal, a to je predaj emisných kvót,“ hovorí Počiatek. „Dve miliardy má. Ešte aj Fica oholil do p…i, lebo nedal mu z toho polku, ale nejak inak ho domotal, úplný král,“ konštatuje Počiatek na zázname zverejnenom Denníkom N, že Ján Slota oklamal predsedu Smeru Roberta Fica. 

Odporúčané
Ak Kočnerovi nechutili palacinky, mohol sa sťažovať vyššie: takto fungujú jedálne v slovenských väzniciach Ak Kočnerovi nechutili palacinky, mohol sa sťažovať vyššie: takto fungujú jedálne v slovenských väzniciach 1. decembra 2023, 18:30

V súvislosti s videonahrávkou požiadal Denník N o vyjadrenie aj exministra financií Počiatka aj prokurátora s pozastaveným výkonom funkcie Dobroslava Trnku, ani jeden však neodpovedal. 

 '

Domov
Zdieľať
Diskusia