Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. decembra 2019, 17:38
Čas čítania 0:00
Richard Balog

Travis Scott ovládol svet tenisiek a zatieňuje aj Kanyeho Westa. Ktorými modelmi sa trafil do čierneho?

Travis Scott ovládol svet tenisiek a zatieňuje aj Kanyeho Westa. Ktorými modelmi sa trafil do čierneho?
Zdroj: Nike
MÓDA MÓDA REFRESHER
Uložiť Uložené

Vybrali sme 5 najzaujímavejších párov spod rúk interpreta, ktorého mnohí právom označujú za ikonu.

Má 27 rokov a hudobný priemysel mu leží pri nohách.  Travis Scott postupne búra akékoľvek limity nielen v rámci svojej tvorby, ale často aj na módnom poli, o čom nás neraz presvedčil na rôznych prehliadkach alebo odovzdávaniach cien. 

Rodák z Houstonu si však zamiloval aj samotný proces navrhovania a následnej tvorby tenisiek, pričom vďaka Nike, respektíve Air Jordan môže vízie pretavovať do reálnej podoby. Výsledkom sú modely, ktoré z pultov predajní miznú v priebehu pár sekúnd a na stránkach typu Grailed sa neskôr predávajú aj za niekoľkonásobne vyššie sumy.  

V priebehu rokov stihol v spojitosti s menovanými značkami vytvoriť desiatky prevedení, avšak nie všetky už dokázali uzrieť svetlo sveta. Nasledujúci výber 5 najkrajších modelov ťa pritom presvedčí o tom, že zatieňuje aj Kanyeho Westa a jeho prácu pre adidas. 

Odporúčané
Od The North Face až po Stone Island. Outdoorové značky, ktoré musíš poznať Od The North Face až po Stone Island. Outdoorové značky, ktoré musíš poznať 26. novembra 2019, 10:04

Air Jordan 6 Retro Travis Scott

Úvod sme sa rozhodli venovať čerstvému páru z interpretovho portfólia. Konkrétne pritom ide o olivovo zelené prevedenie modelového radu Air Jordan 6 s viacerými detailmi. 

Armádou inšpirovaný odtieň sedí na uvedenú siluetu dokonale a hlavný prím okrem bočného vrecka hrajú tiež výrazné červené akcenty v podobe loga alebo sťahovacieho prvku. Nový pár s nepoškodenou krabicou sa dá v normálnych veľkostiach zohnať za priblížne 800 €

Travis Scott tenisky
Travis Scott tenisky Zdroj: The Source Magazine

Nike Air Force 1 AF 100

Uvedená silueta posledné roky zaznamenala mimoriadny úspech a svoj rukopis na tejto legende  chce mať každý, kto spolupracuje s Nike. Travis Scott, samozrejme, nie je výnimkou a do úpravy Air Force 1 sa pustil hneď niekoľkokrát a vždy veľmi trefne. 

Vôbec prvýkrát mal tú možnosť počas osláv 35. výročia tohto modelu a danú šancu využil naplno, čo dodnes oceňujú nielen ľudia bažiaci po vzácnych kúskoch, ale taktiež mnohí odborníci. Odopínateľný „swoosh“ posunul AF 1 na úplne nový level atraktivity, o čom svedčí aj ich aktuálna cena začínajúca na úrovni okolo 1 200 - 1 300 € v najvyhľadávanejších pánskych veľkostiach. 

Travis Scott tenisky
Travis Scott tenisky Zdroj: Sneaker Freaker

Air Jordan 4 Cactus Jack

Páči sa nám, že verný fanúšik Rockets nemá najmenší problém s experimentmi a pokojne dá na tenisky aj netradičnú farbu. Tieto krásky sú dokonalým príkladom. 

Modelový rad Air Jordan 4 je obľúbenou záležitosťou väčšiny zberateľov a Travis to šikovne využil vo svoj prospech tým, že prvotne vyšli len ako „Friends and Family“, čo značí jediné. Limitovanú kvantitu a vysoké ceny. Na webe GOAT ich tak nájdeš od 4 000 €. Kúsky z verejnosti dostupného releasu sa pohybujú od 900 € za nový a nepoškodený pár. Rozdiely sú len minimálne, avšak ľudia z odboru idú od nepamäti vždy po vzácnejších prevedeniach.

Travis Scott tenisky
Travis Scott tenisky Zdroj: Livestock
Odporúčané
 Zimná bunda, vďaka ktorej zabudneš na používanie telefónu. Blokuje totiž mobilný signál Zimná bunda, vďaka ktorej zabudneš na používanie telefónu. Blokuje totiž mobilný signál 28. novembra 2019, 18:09

Air Jordan 1 Retro Mocha

Všetci milujeme AJ 1, a to nielen preto, že ide o vôbec prvé „signature“ tenisky pre Michaela Jordana, ale taktiež pre ich nadčasovosť a krásu. Dnes už bývalý partner Kylie Jenner si pre svojich fanúšikov pripravil hneď 2 varianty (High a Low) a musíme povedať, že klasika je proste klasika.

Travis však aj v danom prípade dokázal prekvapiť a ikonické logo značky Nike obrátil naopak, čo bol v konečnom dôsledku skvelý ťah pútajúci množstvo pozornosti. Navyše, príjemné farebné prevedenie, ktoré sa hodí prakticky k čomukoľvek, je jasnou trefou priamo do čierneho.

V prípade záujmu budeš musieť ale siahnuť hlboko do peňaženky. Cena za nový kúsok sa pohybuje na úrovni 1 700 €, čo zrejme nie si ochotný dať za tenisky, ktoré budeš nosiť do práce/školy. 

Travis Scott tenisky
Travis Scott tenisky Zdroj: Hypebeast

Nike Air Force 1 Cactus Jack

Záver dnešného článku bude patriť najmladšiemu z rady tenisiek, na ktorých je Travis autorsky podpísaný. Už sme to spomínali niekoľkokrát v našich článkoch, ale budeme sa s radosťou opakovať. 

Silueta Air Force 1 je nesmrteľná, a naprieč rokmi, prežívala len viac či menej úspešné obdobia, pričom aktuálne je na vrchole obľúbenosti a svoj podiel na tom má taktiež 27-ročný autor mnohých veľkých hitov. V danom prípade opustil od jednofarebnej schémy doplnenej o kontrasty a výsledkom je svieže prevedenie s nápismi či „skrytým“ zipsom. Čo ťa možno poteší je cena, ktorá sa začína na cca 600 € za nový pár. 

Travis Scott tenisky
Travis Scott tenisky Zdroj: Hypebeast

P.S. - Niektoré z daných tenisiek nájdeš aj na našom Markete

Anketa:
Ktorý model s rukopisom Travisa Scotta je podľa teba najkrajší?
Air Jordan 6 Retro „Travis Scott“
Nike Air Force 1 „AF 100“
Air Jordan 4 „Cactus Jack“
Air Jordan 1 Retro „Mocha“
Nike Air Force 1 „Cactus Jack“
Air Jordan 6 Retro „Travis Scott“
14 %
237 Hlasov
Nike Air Force 1 „AF 100“
15 %
251 Hlasov
Air Jordan 4 „Cactus Jack“
12 %
197 Hlasov
Air Jordan 1 Retro „Mocha“
33 %
564 Hlasov
Nike Air Force 1 „Cactus Jack“
27 %
457 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia