Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. novembra 2019, 6:55
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Kravám na hlavu navliekli VR headsety, aby mali lepšiu náladu a produkovali kvalitnejšie mlieko

TECH RUSKO
Uložiť Uložené

Experiment s dobytkom sa odohral v Rusku neďaleko Moskvy.

Ľudia sú schopní azda všetkého. Pokusy na zvieratách sú v roku 2019 prežitok, no aj napriek tomu sa podobné pokusy dejú. Nedávno sme ťa informovali o nemeckom laboratóriu, v ktorom testovali chemikálie na psoch či opiciach. Dnes už je, našťastie, miesto zatvorené. Sú však aj testy, ktoré istým spôsobom pobavia. Jedným z nich je ten, ako kravám nasadili VR headsety a sledovali, ako to na ne bude vplývať, píše Engadget s odvolaním sa na Ruské ministerstvo.

Odporúčané
Našli zamrznuté šteniatko, je staré 18 000 rokov Našli zamrznuté šteniatko, je staré 18 000 rokov 27. novembra 2019, 16:41

Dobytok sa vďaka VR razom premiestnil z farmy na zelenú lúku. Ukázalo sa, že sa kravy cítia po psychickej stránke lepšie, čo v konečnom dôsledku pozitívne vplýva na tvorbu ich mlieka.

Experiment malo pod palcom Ministerstvo poľnohospodárstva a výživy v moskovskom regióne a udial sa na farme RusMoloko neďaleko Moskvy. Po prvom teste sa ukázalo, že sa kravám zlepšila nálada, no v rámci testovania sú zatiaľ len na začiatku. Až časom sa ukáže, ako virtuálna realita ovplyvni zvieratá a či si na „zmenu prostredia“ zvyknú.

Kravám na hlavu navliekli VR headsety, aby mali lepšiu náladu a produkovali kvalitnejšie mlieko
Zdroj: Ministerstvo poľnohospodárstva a výživy

Pokojne by sme tento test mohli nazvať ako futuristický. Je však smutné, že miesto toho, aby sme chovným zvieratám dopriali dôstojný život, radšej ich zatvoríme do ďalšieho väzenia. Tentokrát však virtuálneho.

Domov
Zdieľať
Diskusia