Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. novembra 2019, 19:47
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Tesco už prestalo vyhadzovať jedlo. Všetky nepredané potraviny daruje ľuďom v núdzi

ZDRAVIE ODPAD
Uložiť Uložené

Nepredané potraviny už aktuálne daruje zo všetkých svojich 150 predajní.

Plytvanie potravinami je obrovským problémom po celom svete. Peniaze sú však na prvom mieste a zdravý rozum ide bokom. Našťastie, v roku 2019 sa začína prihliadať na to, že máme len jednu planétu a nemôžeme si dovoliť humpľovať ju do nekonečna. Uvedomujú si to aj podniky na Slovensku vrátane obchodných reťazcov.

Odporúčané
Zisťovali sme, ako sa vyrábajú tenisky z PET fliaš, koľko ich treba na jeden pár a či takéto tenisky naozaj pomáhajú prírode Zisťovali sme, ako sa vyrábajú tenisky z PET fliaš, koľko ich treba na jeden pár a či takéto tenisky naozaj pomáhajú prírode 25. novembra 2019, 16:13

Začali dbať na triedenie odpadov a snažia sa toho vyhodiť do kontajnera čo najmenej. Dlho to na Slovensku fungovalo tak, že tovar, aj keď mu nič nebolo, obchody jednoducho hodili do smetiaka. Vypršala mu totiž záruka. To sa, našťastie, postupne mení. 

Skvelou správou je, že Tesco, najväčší obchodný reťazec na Slovensku, nepredané potraviny už aktuálne daruje zo všetkých svojich 150 predajní. „Bez ohľadu na veľkosť či lokalitu obchodu každý z nich dokáže pomôcť nepredanými čerstvými aj trvanlivými potravinami. Veľmi sa tešíme, že nielen v období pred vianočnými sviatkami, ale aj počas celého roka pomôžu naše predajne ešte väčšiemu počtu ľudí,“ hovorí Veronika Bush, riaditeľka komunikácie Tesca na Slovensku.  

Tesco už prestalo vyhadzovať jedlo. Všetky nepredané potraviny daruje ľuďom v núdzi
Zdroj: Wikipedia

Od roku 2015 Tesco darovalo viac ako 3 000 ton potravín pre ľudí v núdzi. Reťazec znížil množstvo potravinového odpadu vo svojich prevádzkach o 52 % v priebehu 2 rokov. „Veľmi si ceníme, čo robí Tesco pre pomoc ľuďom v núdzi. Je to skvelá pomoc pre naše zariadenia a pre rodiny zo sociálne slabších pomerov. Vďaka Tescu im pripravíme o niečo krajšie Vianoce a vnesieme do týchto rodín pocit spolupatričnosti, že aj na nich niekto myslí,“ povedal Milan Rišš, koordinátor Spišskej katolíckej charity.

Domov
Zdieľať
Diskusia