Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. novembra 2019, 18:44
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Obľúbená DotA 2 prišla s updatom, ktorý kompletne mení základné mechaniky hry. Niektorí titul nazývajú DotA 3

TECH
Uložiť Uložené

Pre aktívnych hráčov príjemné osvieženie, pre nových to môže byť tŕň v oku.

Stálice na trhu s hrami sa neustále vyvíjajú, aby nestrácali na popularite. Ak sa pozrieme na Fortnite, vývojári menia mechaniku hry prakticky každú novú sezónu. Pri MOBA hrách (multiplayer online battle arena) to bývajú zväčša opatrné zmeny a vývojári ich prinášajú postupne. Valve sa podľa toho tentokrát neriadilo a mnohí vravia, že posledný update s názvom Outlanders spravil z DotA 2 úplne nový titul. 

Odporúčané
Half-Life: Alyx odhaľuje nádhernú grafiku, hororové scény a príbeh. VR hra sa bude odohrávať medzi prvým a druhým dielom Half-Life: Alyx odhaľuje nádhernú grafiku, hororové scény a príbeh. VR hra sa bude odohrávať medzi prvým a druhým dielom 21. novembra 2019, 21:30

Komunita hráčov očakávala, že prídu zmeny. Bol ohlásený príchod dvoch nových postáv, Void Spirit a Beatrix Snapfire. Tým to ale zďaleka nekončí. Na mape nájdeš po novom úplne nové budovy, ktoré budú neutrálne. Budú o ne bojovať tímy a ten, ktorému sa ju podarí získať, bude dostávať pasívne XP v 5-minútových intervaloch. Budovu môže tím obsadiť po 10 minútach a dostane tiež vision (vidí, čo sa deje na mape) v okolí budovy.

Valve pridalo až 62 nových itemov (predmetov v hre), niektoré budú môcť hráči zdieľať medzi sebou, avšak nemôžu byť predané. Veľká zmena je tiež, že hráč môže dosiahnuť až lvl 30. Bočné obchody odstránili.

Obľúbená DotA 2 prišla s updatom, ktorý kompletne mení základné mechaniky hry. Niektorí titul nazývajú DotA 3
Zdroj: Valve

Ak patríš medzi hráčov, ktorí hru zapnú len občas, zrejme ostaneš znechutený. Nové zmeny totiž kompletne zmenia play style hry. Lepší hráči budú mať podľa všetkého viac možnosti ako dominovať, no tí slabší môžu mať problém adaptovať sa. 

Odporúčané
Číňan minul na vylepšenia postavy v počítačovej hre 1,27 milióna eur. Požičal ju kamošovi, ten ju predal za necelých 500 Číňan minul na vylepšenia postavy v počítačovej hre 1,27 milióna eur. Požičal ju kamošovi, ten ju predal za necelých 500 26. novembra 2019, 12:51

Paradoxom je, že obľúbené online hry sa snažia byť čo najviac noob-friendly (aby mal pôžitok z hry každý, nie len tí dobrí hráči). Valve sa ale vydalo opačným smerom a pritvrdilo. Uvidíme teda, ako sa komunita adaptuje a či zmeny padnú na úrodnú pôdu. Reagovali už aj niektorí progameri. Zhodujú sa, že zmeny sú natoľko citeľné, že by sme hru mohli s pokojným svedomím nazvať DotA 3.

Domov
Zdieľať
Diskusia