Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. decembra 2019, 13:15
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Súboje v Zaklínačovi zahanbia aj Game of Thrones. Prví šťastní diváci si seriál nevedia vynachváliť

FILMY A SERIÁLY ZAKLÍNAČ NETFLIX
Uložiť Uložené

Witcher od Netflixu sa už dostal k prvým divákom. Ako hodnotia úvodných 5 epizód?

Prví šťastlivci obdržali screeneri pre debutových 5 epizód prvej série Zaklínača na Netflixe. Nás môže potešiť, že ide o veľmi pozitívne dojmy, no zároveň treba myslieť na to, komu sa tieto screenery posielajú. Už len z názvov twitterových účtov je jasné, že v mnohých prípadoch ide o fanúšikov fantasy/Witchera, a fakt, že boli poctení screenermi mesiac pred premiérou, im už len z princípu nedovolí show zvoziť pod zem.

Odporúčané
Zaklínač ukazuje 16 nových obrázkov vrátane otrasného brnenia Nilfgaarďanov. Ako jeho dizajn obhájila tvorkyňa seriálu? Zaklínač ukazuje 16 nových obrázkov vrátane otrasného brnenia Nilfgaarďanov. Ako jeho dizajn obhájila tvorkyňa seriálu? 14. novembra 2019, 8:02

Taktiež ide aj o tradičných divákov, nielen kritikov, takže môžu seriál vyhajpovať aj napriek tomu, že recenzenti nájdu viac negatív. Tým povedané, minimálne sa môžeme spoľahnúť, že to nebude vyzerať lacno a nepôjde o žiadne prúser. 

Niektorí užívatelia nesmierne chvália aj choreografiu súbojov, hercov na čele s Cavillom a Chalytrou (Yennefer), fantasy zložku a vizuál so zvukmi a hudbou. Obzvlášť súboje a ich surovosť/technika majú schovať do vačku aj samotné Game of Thrones. Môže za to aj Vladimír Furdík, ktorý ako choreograf pracoval na oboch seriáloch. Taktiež sa môžeš tešiť na spracovanie kníh, ktoré ich úplne nekopíruje, ale vylepšuje a pridáva niečo vlastné (aj keď sa dušou drží kníh). 

Potešujúcou správou pre divákov, ktorí radi sledujú filmy a seriály s dabingom, je taktiež informácia, že sa Zaklínača dočkáme aj v českom znení. Osobne ale v redakcii určite uprednostníme hlasy pôvodných hercov. Všetkých 8 epizód sa na Netflix dostane 20. decembra. Vo februári 2020 sa začne natáčanie druhej série, pričom premiéry by sme sa mali dočkať v roku 2021. Ešte predtým by však mal doraziť animovaný seriál, ktorý sa oficiálne neohlásil (ak by šlo o niečo v štýle Castlevanie, asi by sme umreli šťastím).

Domov
Zdieľať
Diskusia