Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. novembra 2019, 16:41
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Našli zamrznuté šteniatko, je staré 18 000 rokov

NEWS PES RUSKO
Uložiť Uložené

Vedcom sa podaril nevídaný objav.

Podobné objavy sú výnimočné. Vedcom sa podarilo nájsť zamrznuté zviera ešte v lete minulý rok. Momentálne ho študujú, no stále si nie sú istí, či je to pes alebo vlk. Zamrznuté šteniatko totiž našli na mieste, kde ľudia vlkov domestikovali, píše Unilad.

Našli zamrznuté šteniatko, je staré 18 000 rokov
Zdroj: Sergej Fedorov

Zviera našli v permofroste (geologický termín označujúci dlhodobo zamrznuté povrchové oblasti pozn. red.), je staré 18 000 rokov. Ruskí kolegovia malého psíka nazvali Dogor, je to slovná hračka slov dog or wolf. Aj napriek tomu, že je starý tisícky rokov a má odkryté rebrá, vyzerá ako nedávno uhynuté zviera.

Odporúčané
Muža oblízal vlastný pes, nakazil ho a na následkty infekcie zomrel Muža oblízal vlastný pes, nakazil ho a na následkty infekcie zomrel 26. novembra 2019, 14:45

Dogora sa podarilo nájsť v severovýchodnej Sibíri pár hodín od oblasti Belaya Gora. Momentálne ho študujú ruskí vedci, fotky zverejnil Sergej Fedorov. Švédski vedci zas skúmajú rebrovú kosť šteniatka.

Našli zamrznuté šteniatko, je staré 18 000 rokov
Zdroj: Sergej Fedorov
Domov
Zdieľať
Diskusia