Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je sponzorovaný obsah spoločnosti Huawei.
2. decembra 2019, 9:41
Čas čítania 0:00
Sponzorovaný obsah

Smartfón Huawei Nova 5T zvládne všetko, čo drahé vlajkové lode. Za polovičnú cenu

TECH HUAWEI SMARTFÓNY
Uložiť Uložené

Kvalitný fotoaparát, silnú batériu a vysoký výkon môžeš získať už za pár stoviek.

Mladí ľudia sa zrejme najčastejšie obzerajú po telefónoch, o ktorých sa najviac hovorí. Niektoré značky sa každý rok zameriavajú len na jeden alebo dva kľúčové modely. Okolo tých potom postavia celý svoj marketing. Tomuto ošialu však často zodpovedá aj cena, ktorá neraz atakuje 1 000 eur. 

Čoraz častejšie však môžeš počuť, že solídny smartfón môže stáť aj polovicu, prípadne ešte menej. Pritom úplne naplní všetky tvoje predstavy a možno aj po všetkých stránkach prekoná mobily vo vreckách tvojich kamošov.

Huawei si myslí, že toto tvrdenie platí aj o jeho novinke s označením Nova 5T, ktorá sa v týchto dňoch na Slovensku začína predávať za 449 eur.

Smartfón Huawei Nova 5T zvládne všetko, čo drahé vlajkové lode. Za polovičnú cenu
Zdroj: consumer.huawei.com

Na mladých je preto zameraný aj dizajn. Hlavne v modrej a fialovej farbe by bola naozaj škoda, ak by skončil v škaredom nepriehľadnom puzdre. Určite s ním vystúpiš z radu rovnako vyzerajúcich nudných čiernych tehličiek v škole či práci.

Huawei Nova 5T tiež nasleduje aktuálne trendy a 6,26-palcový Full HD+ displej preto naplno využíva celú prednú stranu. Zbytočné okraje zmizli aj okolo prednej kamery, ktorá je umiestnená len v miniatúrnom otvore v ľavom hornom rohu.

O kvalitu selfiečiek, ktoré sú v dobách Instagramu a sociálnych sietí pre mnohých až kariérne dôležité, sa však zrejme báť nemusíš. Predný foťák totiž dostal až 32 Mpix rozlíšenie a výsledky by tak mali byť dostatočne presvedčivé. 

Smartfón Huawei Nova 5T zvládne všetko, čo drahé vlajkové lode. Za polovičnú cenu
Zdroj: Huawei.com

Podobné je to s výkonom. Do telefónu sa totiž dostal čipset Kirin 980, ktorý nájdeš aj vo vlajkovej lodi Huawei P30 Pro. Dopĺňa ho 6 GB RAM, 128 GB úložisko a rýchle prostredie EMUI 9.1, takže každý, kto má už s telefónmi tejto značky skúsenosti, by sa v ňom mal rýchlo zorientovať. 

Nova 5T si vďaka funkcii GPU Turbo poradí aj s najnovšími hrami, ktoré dnes na mobiloch hrávame pomaly častejšie, než na počítačoch či PlayStatione. Ani po niekoľkých hodinách však batériu v tomto modeli neunavíš. 

Dostala totiž 3 750 mAh kapacitu a praktický USB-C konektor pre nabíjanie. Vďaka nemu do akumulátora dostaneš 50 % kapacity len za 30 minút. Stará sa o to 22,5 W technológia rýchleho nabíjanie Huawei Supercharge.

Mobily v našich vreckách dnes musia zastúpiť akýkoľvek kompaktný fotoaparát. Len jeden objektív vzadu preto už zďaleka nestačí. Čo tak rovno štyri? 

Hlavný snímač v novinke od Huaweiu má 48-megapixelové rozlíšenie, pričom dostáva výdatnú výpomoc od umelej inteligencie. Pokiaľ funkciu AI zapneš, foťák sa bude vždy snažiť rozpoznať, čo presne sa na scéne v hľadáčiku nachádza. 

Smartfón Huawei Nova 5T zvládne všetko, čo drahé vlajkové lode. Za polovičnú cenu
Zdroj: consumer.huawei.com

Podľa toho jemne doladí kontrast, farby alebo ďalšie prvky tak, aby bola obloha vždy modrá a tráva správne zelená. Fotky z dovoleniek alebo párty tak budú vyzerať podobne, ako keby si ich prácne preháňal filtrami v Photoshope sám.

Samozrejmosťou je tiež funkcia Portrét, ktorá za tebou prirodzene rozostrí pozadie tak, akoby bol záber cvaknutý drahou niekoľkokilogramovou zrkadlovkou s profesionálnym objektívom. Výsledok bude Instagram ready rovno po stlačení spúšte. Môžeme sa sporiť o tom, či ich smartfóny niekedy dokážu profi-fotoaparáty nahradiť, no vďaka vysokému výkonu a spomínanej umelej inteligencii k tomu už nemajú ďaleko. 

Smartfón Huawei Nova 5T zvládne všetko, čo drahé vlajkové lode. Za polovičnú cenu
Zdroj: consumer-img.huawei.com
Telefón tiež zvláda špeciálny nočný režim s dlhším časom uzávierky a digitálnou stabilizáciou, vďaka ktorej ani pri takomto fotení nepotrebuješ statív. Okrem toho však môžeš prepínať aj na ďalšie objektívy. 

Super širokouhlý so 16 Mpix rozlíšením bude ideálny na fotenie krajiniek, budov a veľkých skupiniek kamošov, makro fotoaparát so zaostrením na 4 centimetre zas dá voľný priechod tvojej kreativite pri drobných predmetoch a jemných textúrach.  Videá nakrútiš v 4K rozlíšení.

Za toto všetko necháš v prípade Huaweiu Nova 5T v obchode len 449 eur, takže svoj rozpočet úplne nezruinuješ. 

Domov
Zdieľať
Diskusia