Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. novembra 2019, 15:23
Čas čítania 0:00
Tímea Krauszová

V Moskve otvorili najväčšie klzisko v Európe, budeš sa tam cítiť ako v skutočnej rozprávke

NEWS CESTOVANIE MOSKVA RUSKO
Uložiť Uložené

Elsa?

Veselí ľudia, varené víno a nádherné osvetlené klzisko s atrakciami je miestom pre nemotorné pády tých, ktorí sa učia stáť na ľade po prvýkrát, ale aj pre ladné pohyby skúsených korčuliarov.

Vianočná atmosféra moskovského klziska je ako vytrhnutá z rozprávkovej knižky a pri pohľade na fotografie len čakáme, kedy na nich vyskočí Elsa so svojou ľadovou mágiou. Aj tak by sa dalo opísať klzisko vo Výstavisku úspechov národného hospodárstva v Rusku.

Odporúčané
Problém s korupciou v Rusku je obrovský. Až 35 % Rusov s ňou počas roka príde do styku Problém s korupciou v Rusku je obrovský. Až 35 % Rusov s ňou počas roka príde do styku 30. júla 2019, 9:47

Najväčšie v Európe

The Moscow Times ho nazýva najväčším umelým klziskom v Európe. Nachádza sa v Moskve a s rozlohou 20 500 m² je splneným snom každého milovníka korčuľovania. Klzisko sa nachádza v areáli Výstaviska úspechov národného hospodárstva (VDNH v ruštine) a je pripravené privítať približne 4500 návštevníkov. V prevádzke pre verejnosť je v tejto podobe od roku 2015, hoci minulý rok ostalo kvôli opravám zatvorené.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ВДНХ (@vdnh_russia) on

Prvýkrát však klzisko na tomto mieste privítalo návštevníkov už v roku 1954. V pavilóne sa neskôr konal aj prvý Ruský zimný festival, avšak od 90-tych rokov bol uzavretý až do spomínaného roku 2015. Žiarivé svetielka, krásna výzdoba a najmä dobrá atmosféra sem láka návštevníkov z mnohých krajín. Nie je to pritom ani také drahé. Najlacnejší vstup stojí v prepočte necelé tri eurá. Ceny vstupov však závisia od času aj od dňa návštevy.

Domov
Zdieľať
Diskusia