Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. novembra 2019, 12:51
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Číňan minul na vylepšenia postavy v počítačovej hre 1,27 milióna eur. Požičal ju kamošovi, ten ju predal za necelých 500

TECH ČÍNA
Uložiť Uložené

Celú transakciu musel riešiť až súd. Príčinou sporu bol preklep z únavy po dlhom hraní.

Vývojárske štúdiá už pred časom prišli na to, že z takzvaných in-game transakcií môžu od hráčov ľahko vytiahnuť ďalšie peniaze. Okrem samotnej hry teda môžeš platiť ešte aj za lepšie zbrane, iné postavy alebo aj samotný prístup k multiplayeru. 

Čínsky web South China Morning Post informuje, že jeden z hráčov MMORPG hry Justice Online  takto za vylepšenia minul v prepočte šialených 1,27 milióna eur.

Odporúčané
Čína rázne zakročí proti PC hrám: maximálne 90 minút denne a najneskôr do 22:00 večer Čína rázne zakročí proti PC hrám: maximálne 90 minút denne a najneskôr do 22:00 večer 8. novembra 2019, 8:32

Tu však príbeh nekončí. Muž totiž takto nadupanú postavu „požičal“ jednému zo svojich priateľov. Vrátenie malo následne prebehnúť cez burzu bežiacu priamo v Justice Online, no kamoš sa údajne pri zadávaní sumy v dôsledku únavy po niekoľkohodinovom hraní pomýlil a postavu zverenil len za približne 473 eur. 

Preklep, samozrejme, využil jeden z ďalších hráčov, ktorý za ponuku okamžite zaplatil a postava tak skončila pod jeho účtom

Pôvodný herný milionár však neváhal a zažaloval ako svojho priateľa, tak aj spoločnosť NetEase, ktorá za hrou Justice Online stojí. 

Číňan minul na vylepšenia v počítačovej hre 1,27 milióna eur. Muž mutúto  postavu predal za necelých päťsto
Číňan minul na vylepšenia v počítačovej hre 1,27 milióna eur. Muž mutúto postavu predal za necelých päťsto Zdroj: Unsplash.com

Čínsky súd podľa dostupných správ nakoniec zorganizoval mediačný proces, v rámci ktorého sa NetEase rozhodlo transakcie zrušiť a žalobcovi dokonca vyplatilo aj približne 11 600 eur ako odškodné.  Za zmienku stojí tiež to, že súd celý spor riešil on-line, prostredníctvom videokonferencie. 

Zdá sa teda, že v Číne zďaleka nie sú hry neznámym pojmom. 

Domov
Zdieľať
Diskusia