Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. novembra 2019, 11:54
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Jeep Rubicon v teréne porazil armádny tank

TECH
Uložiť Uložené

Išlo skôr o reklamný počin. Zrejme však férovejší ako v prípade Tesly Cybertruck a Fordu F-150.

Len včera sme ťa informovali o tom, ako kontroverzne nadizajnovaný prototyp Tesly Cybertruck, o ktorom zatiaľ nie je jasné, ako chce vďaka „takmer nepreraziteľnej  karosérii“ na konci roka 2021 prejsť povinnými crash-testami, potiahol Ford F-150.

Video sa určite hodí do súčasnej stratégie Tesly, ktorá okolo seba Cybertruckom chce opäť vytvoriť čo najväčší ošiaľ, no treba pripomenúť aj to, že tento súboj bol poriadne nerovný.

Odporúčané
Elon Musk sa opäť snaží ľudí ohromiť, zverejnil video, ako Cybertruck bez problémov ťahá Ford F150 do kopca Elon Musk sa opäť snaží ľudí ohromiť, zverejnil video, ako Cybertruck bez problémov ťahá Ford F150 do kopca 25. novembra 2019, 10:19

Ako upozronil napríklad Motor1, Tesla si „na férovku“  vybrala jeden zo základných modelov F-150-tky, ktorý zjavne disponoval iba pohonom zadnej nápravy a nie uzamykateľnou štvorkolkou. Cybertruck bol, samozrejme, s pohonom 4x4.

Zďaleka to však nebol jediný kontroverzný súboj, ktorý sa tento týždeň na internete objavil. Portál Drivetribe porovnal Jeep Rubicon tank

Rubicon je považovaný za jeden z najlepších súčasných off-roadov, ktorý dokáže vďaka uzávierkám diferenciálov a odpojiteľnému prednému stabilizátoru (kolesá sa tak dokážu viac vysunúť z karosérie) prejsť naozaj veľa. 

Aj toto video však slúži skôr na zábavu, respektíve ako reklama. Priame porovnanie je totiž podobne nezmyselné podobne ako súboj Fordu F-150 s ešte nevyrábajúcim sa prototypom Cybertucku. 

V porovnaní, mimochodom, môžeš vidieť aj legendu britskej televízie Tiffa Needella, ktorý je tiež bývalým pilotom Formuly 1 a ďalších pretekárskych sérií. 

Domov
Zdieľať
Diskusia