Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. novembra 2019, 10:17
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Keď kovová guľa zničila okno Cybertrucku, Elon Musk prišiel o necelú miliardu. Teraz zverejnil video, ktoré dokazuje nerozbitnosť

TECH ELON MUSK
Uložiť Uložené

Podľa Forbes stála jedna nevydarená sekunda počas živého predstavenia auta Cybertruck až 770 miliónov dolárov v rámci hodnoty spoločnosti Elona Muska.

Keď Elon Musk predstavoval naživo svetu svoj nový prekvapivý projekt s názvom Cybertruck, tvrdil, že karoséria kontroverzných tvarov je vyrobená z materiálu, ktorý odolá 9 mm nábojom a cez okná neprejde ani ťažká kovová guľa. Pri demonštrácii pred očami stoviek tisíc ľudí však sklo nového modelu Tesla záťažovým testom neprešlo a rozbilo sa. 

Mnohí sa, samozrejme, zamýšľajú aj nad tým, že to bolo v pláne, aby sa o Cybertrucku ešte viac hovorilo. Podľa portálu Forbes v momente rozbitia sa hodnota firmy Elona Muska znížila o 770 miliónov dolárov. Majiteľ spoločnosti Tesla len skonštatoval, že do spustenia predaja ešte budú musieť popracovať na vylepšení. 

Odporúčané
Internet si uťahuje z Tesly Cybertruck. Elon Musk ju vraj vymyslel počas slávneho fajčenia marihuany Internet si uťahuje z Tesly Cybertruck. Elon Musk ju vraj vymyslel počas slávneho fajčenia marihuany 23. novembra 2019, 7:51

Aby aspoň z časti očistil Musk svoje meno a potenciálnych záujemcov presvedčil o kúpe, deň po živom predstavení pridal na svoj Twitter video, kde dizajnér pick-upu Cybertruck Franz von Holzhausen hádže rovnaké kovové gule z približne rovnakej vzdialenosti totožným spôsobom a sklo bez problémov odolalo. Toto video údajne vzniklo tesne pred živou prezentáciou.

Elon Musk pridal aj sprievodný komentár, v ktorom konštatuje, že pred spustením hromadnej produkcie si bude jeho veľká novinka vyžadovať vylepšenia. 

Odporúčané
Elon Musk predstavil Tesla Cybertruck s dizajnom obrneného vozidla. Má tri motory a jazdí na elektrinu Elon Musk predstavil Tesla Cybertruck s dizajnom obrneného vozidla. Má tri motory a jazdí na elektrinu 22. novembra 2019, 9:14

Elon Musk na svojom oficiálnom Twitteri zároveň informoval, že v súčasnosti si vozidlo Cybertruck predobjednalo už 146-tisíc záujemcov, ktorým v súčasnosti stačilo len 100 dolárov. V prípade starších modelov bola cena za predobjednanie vyššia – Model Y vyžadoval zaplatenie depozitu 2500 dolárov a Model 3 1000 dolárov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia