Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. novembra 2019, 0:34
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Slovenskom sa šíri závažný hoax o vraždách v Bratislave. Polícia upozorňuje, že za šírenie poplašnej správy môžeš dostať 2 roky

NEWS
Uložiť Uložené

Na sociálnych sieťach koluje screenshot, v ktorom niekto píše o ďalšej zavraždenej Slovenke. Polícia upozorňuje, že ide o hoax.

Už niekoľko hodín sa Instagramom šíri screenshot konverzácie, v ktorej neznámy autor píše, že po nedávno medializovanom prípade zavraždenej Violy a následne aj jednom ďalšom sa malo údajne nájsť aj tretie telo umučenej ženy. Polícia v tomto prípade upozorňuje, že ide o nepravdivú informáciu, ktorú označuje za závažný hoax.

„V piatok večer ste nás dolova zaplavili screenshotmi o správe, podľa ktorej polícia v Bratislave tají, že sa našlo ďalšie telo ženskej osoby, ktorá mala byť umučená. Naše zapieranie má byť podľa týchto správ vecou taktiky v súvislosti s reálnym zločinom spáchaným na pani Viole. Nič z tohto nie je pravda, čo sme si preverili operatívne aj v pokročilej nočnej hodine cez KR PZ Bratislava,“ píše polícia na Facebooku a zároveň dodáva, že za šírenie poplašných správ a dezinformácií hrozí páchateľom až 2 roky vo väzení.

Nepravdivú informáciu zdieľajú aj známe influencerky ako napríklad Moma alebo Naty Kerny. „Dosah môžeme rátať v desiatkách tisíc ľudí. Keď zoberieme do úvahy, že sa tento hoax šíri práve v piatok v noci, keď je veľa mladých ľudí vonku v meste, môže vyvolať panickú hystériu,“ dodávajú policajti.

 K nám sa dostal aj ďalší nepravdivý screenshot, s ktorým sa rovnako môžeš stretnúť na sociálnej sieti

Slovenskom sa šíri závažný hoax o vraždách v Bratislave. Polícia upozorňuje, že za šírenie poplašnej správy môžeš dostať 2 roky

Domov
Zdieľať
Diskusia