Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. novembra 2019, 17:18
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Bitcoin nakrátko spadol pod 7-tisíc dolárov. V najväčšej burze Binance mala prebehnúť policajná razia

TECH BITCOIN ČÍNA KRYPTOMENY
Uložiť Uložené

Šéf Binance to odmieta a tvrdí, že konkurencia platí novinárov, aby podobné správy vypúšťali.

Ak vlastníš nejaký Bitcoin, určite si spozoroval, že kurz najpopulárnejšej kryptomeny oproti doláru sa poobede zosypal až k psychologickej hranici 7 000 USD. 

Web The Block Crypto možno dáva odpoveď na otázku prečo. Informuje totiž o policajnom zákroku v kanceláriách šanghajskej pobočky aktuálne najznámejšej a najväčšej burzy Binance. Práve cez jej web si môžeš Bitcoin, ale aj iné kryptomeny zameniť rovno zo svojej platobnej karty.

Policajná razia mala prísť krátko potom, čo sa šanghajská vláda rozhodla si na bitcoin a služby okolo neho bližšie posvietiť. Možno aj preto mala miestna bunka Binance už v predchádzajúcich týždňoch nútiť zamestanancov pracovať buď nadiaľku alebo podstúpiť sťahovanie do SIngapúru.

Potvrdzovať by to mohol Tweet CEO spoločnosti Binance, ktorý kancelárie označil za zastaraný koncept, podobne ako SMS-ky.

V Šanghaji sa však napriek tomu zostávala približne stovka ľudí z firmy, no už bez spomínaného CEO, ktorým je Chanpeng Zhao.

Odporúčané
Koľko by si mal peňazí, ak by si pred 10 rokmi investoval 1000 € do najznámejších firiem alebo bitcoinu? Koľko by si mal peňazí, ak by si pred 10 rokmi investoval 1000 € do najznámejších firiem alebo bitcoinu? 28. septembra 2019, 8:39

Súčasná situácia je zatiaľ neprehľadná a trh aj preto reaguje takýmto výpredajom. The Block dokonca tvrdí, že Binance existenciu pobočky v Číne úplne popiera, hoci jeho redaktori videli fotografie z kancelárií a rozprávali sa s viacerými zamestnancami.

Zhao správy webu The Block odmieta, tvrdí, že neexistujú kancelárie ani policajná razia a na Twitteri naznačuje, že za správami pošpiňujúcimi stoja konkurenčné burzy, ktoré "platia novinárov"

Domov
Zdieľať
Diskusia