Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. novembra 2019, 20:22
Čas čítania 0:00
Alexandra Murajdová

Majiteľ nechal psa priviazaného na dvore bez vody a jedla. Kvôli bolestiam si odhryzol a zjedol vlastnú nohu

NEWS PES
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Jej majiteľ je už zatknutý a čelí obvineniam z trestného činu týrania zvierat.

Kuriér donáškovej služby si vo štvrtok všimol v záhrade, okolo ktorej prechádzal, vážne zraneného psa. Najprv si myslel, že nemecký ovčiak je postrelený, informuje Ladbible. Preto neváhal a hneď klopal na dvere, no nikto mu neotvoril. Psík bol priviazaný reťazou a nemal pri sebe jedlo ani vodu. Rozhodol sa teda zavolať organizáciu na prevenciu týrania zvierat, ktorí po Zoe hneď prišli.

 

Majiteľ nechal psa priviazaného na dvore bez vody a jedla. Kvôli bolestiam si odhryzol a zjedol vlastnú nohu
Zdroj: Facebook/ Susquehanna SPCA

Veterinár pri prehliadke v jej tráviacom trakte našiel kosti. Domnieva sa teda, že Zoe si sama odhrýzla a zjedla nohu, pretože zažívala chronické bolesti. Zistili, že noha nie je ani zďaleka jej jediným problémom, je chudokrvná a na srdci má šelest. Na ramene mala veľký nádor a obávali sa, že má aj rakovinu, čo sa však neskôr našťastie vyvrátilo.

Odporúčané
Opekaný pes na námestí vydesil malých školákov. PETA týmto spôsobom bojovala za práva zvierat Opekaný pes na námestí vydesil malých školákov. PETA týmto spôsobom bojovala za práva zvierat 24. januára 2019, 10:02

No to nemení nič na tom, že nádor musia odstrániť a operácia bude veľmi náročná, hlavne vzhľadom na jej zdravotný stav a vek. Zatiaľ čo veterinári robili všetko preto, aby Zoe pomohli, policajti stihli vypátrať jej majiteľa. Volá sa Carl Pritchard, má 59 rokov a už ho zatkli. Je obvinený z viacerých trestných činov týkajúcich sa týrania zvierat.

Majiteľ nechal psa priviazaného na dvore bez vody a jedla. Kvôli bolestiam si odhryzol a zjedol vlastnú nohu
Zdroj: Facebook/ Susquehanna SPCA

Organizácia na záchranu zvierat vyzdvihuje dobré rozhodnutie kuriéra, ktorý psa v zlom stave nahlásil a nenechal to tak. Tvrdia, že len ak sa ľudia spoja, vedia veci zmeniť. Zároveň prosia o pomoc od každého, kto si ju môže dovoliť. Ak by si chcel aj ty prispieť na operáciu Zoe, tak to môžeš urobiť tu.

Domov
Zdieľať
Diskusia