Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. novembra 2019, 21:30
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Half-Life: Alyx odhaľuje nádhernú grafiku, hororové scény a príbeh. VR hra sa bude odohrávať medzi prvým a druhým dielom

TECH
Uložiť Uložené

Kedy dorazí nová hra od Valve a ako vyzerá gameplay?

Pred dvomi dňami sme ti priniesli informáciu, že Valve chystá novú hru. Je ňou prequel pre Half-Life 2 s podtitulom Alyx. Hrať budeme za Alyx, ako už naznačuje sám názov, a pôjde o VR titul. Tvorcovia z Valve boli vyspovedaní novinárom Geoffom Keighleym a prezradili, že spočiatku len testovali VR technológiu. Nakoniec sa rozhodli vyrobiť v nej nový diel Half-Life. A prečo nejde rovno o trojku? Uvedomujú si, aké vysoké očakávania majú hráči, a tak to chcú zobrať zľahka. 


Alyx Vance a jej otec Eli vedú odboj proti brutálnej okupácii Zeme v podaní záhadnej mimozemskej rasy zvanej The Combine. Hráč vyráža s bojom k nepriateľovi, aby zachránil ľudstvo. Titul mal byť pôvodne exkluzívny pre VR headset od Valve, nakoniec sa však dostane na všetky hlavné počítačové VR headsety. Stane sa tak už v marci 2020. 


Audiovizuálna stránka je na vysokej úrovni. Alyx vyzerá ako AAA hra vo VR formáte. Obrovský svet, množstvo misií, postavy, cinematic cut-scény, detailný gameplay a poriadny príbeh. Hráči dostanú možnosť vrátiť sa do tohto milovaného sveta s revolučnou technikou hrateľnosti.

Na Alyx, mimochodom, pracujú aj vývojári z Campo Santo (Firewatch). Valve štúdio kúpilo pred 2 rokmi. Ešte predtým však stihli ohlásiť úžasne vyzerajúcu hru In the Valley of the Gods, ktorá mešká zrejme kvôli prácam na Half-Life počine. Viac o hre aj o tom, čo Valve robilo posledných 10 rokov, sa dozvieme v špeciálnom dokumente od Geoffa Keigleyho už budúci rok. Nižšie sa môžeš pozrieť na rozhovor s tvorcami.

Domov
Zdieľať
Diskusia