Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. novembra 2019, 21:48
Čas čítania 0:00
Alexandra Murajdová

Do tela sa mužovi kvôli nedovarenému mäsu dostalo viac než 700 pásomníc. Lekár hovorí, že ich mal v mozgu aj pľúcach

NEWS
Uložiť Uložené

Ak mäso nie je urobené správne, vajíčka pásomníc prežijú a dostanú sa do ľudského tela, kde sa vyvinú.

Štyridsaťtriročného muža z Číny Zhu Zhonga začala často bolieť hlava a mával záchvaty. K lekárom šiel až mesiac po tom, čo sa mu symptómy začali prejavovať. U lekára zistili, že v jeho tele žije viac ako sedemsto pásomníc. Do tela sa dostali kvôli nedovarenému mäsu, informuje ladbibe.

 

Do tela sa mužovi kvôli nedovarenému mäsu dostalo viac než 700 pásomníc. Lekár hovorí, že ich mal v mozgu aj pľúcach
Zdroj: Pear Video

Najprv vôbec netušili, čo mu bolesti a záchvaty spôsobuje. Doktor Wang Jian-rong z oddelenia infekčných chorôb však pri kontrole zistil, že má taeniázu, čo je pásomnicová infekcia. Portál sestra.sk infekciu opisuje tak, že sa do digestívneho traktu dostanú parazitické hlísty konzumáciou nedovareného bravčového alebo hovädzieho mäsa. V tele človeka sa larva premení na dospelú pásomnicu, ktorá môže v tele žiť roky.

Zistili, že v jeho tele je viac než 700 takých pásomníc. „V pacientovom mozgu sa našlo viac tvorov, ktoré zaberajú priestor,“ doktor dodáva, že ich našli aj v jeho pľúcach. Pásomnice na orgánoch Zhu Zhonga už zanechali negatívnu stopu.

Odporúčané
Bolesti hlavy a epileptické záchvaty spôsoboval mozog plný vajíčok pásomnice. Dlhé mesiace nevedeli, čo sa s dievčatkom deje Bolesti hlavy a epileptické záchvaty spôsoboval mozog plný vajíčok pásomnice. Dlhé mesiace nevedeli, čo sa s dievčatkom deje 26. júla 2018, 20:15

Pacient hovorí, že asi pred mesiacom si robil mäso a je možné, že ho nedovaril. Lekár Wang tvrdí, že v dnešnej dobe je bežné, že ľudia jedia množstvo mäsa a ak nie je urobené správne, vajíčka pásomníc prežijú a dostanú sa do ľudského tela.

 

Tieto infekcie sú po svete celkom rozšírené. Veľa z nich sa však neprejavujú tak zjavne a je jednoduché ich vyliečiť, ale stane sa, že pásomnice sa rozmnožia aj do iných častí tela a spôsobia vážne problémy. Doktor dodáva, že človek sa im vyhne, ak bude jesť dovarené mäso a bude dbať na správnu hygienu.

Domov
Zdieľať
Diskusia