Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
28. novembra 2019, 9:50
Čas čítania 0:00
Richard Balog

Bývalý pražský pivovar premenený na loft, ktorému dominuje kombinácia tehly a betónu

Bývalý pražský pivovar premenený na loft, ktorému dominuje kombinácia tehly a betónu
Zdroj: BoysPlayNice
KULTÚRA
Uložiť Uložené

Moderný spôsob bývania v industriálnom duchu.

Mestská časť Holešovice na území Prahy patrí aktuálne medzi najobľúbenejšie lokality a postupne nám odhaľuje čoraz väčšie množstvo bývaní hodných architektonických ocenení. Dnešný deň pritom nebude výnimkou a spoločne tak budeme mať možnosť nazrieť do unikátného loftu spod rúk tvorcov CMC architects

Odporúčané
Len sklenená stena medzi obývačkou a spálňou. Domáci architekti búrajú stereotypy o bývaní Len sklenená stena medzi obývačkou a spálňou. Domáci architekti búrajú stereotypy o bývaní 12. novembra 2019, 21:17

Veľkopodlažná nehnuteľnosť Loft with Love sa rozprestiera na výmere 120 metrov štvorcových a majiteľom ponúka nadštandard, na aký by sme si bez problémov zvykli aj my.

Ako sme načrtli v nadpise, priestory v minulosti slúžili Prvnímu Měšťanskému Pivovaru na kvasenie a následne uskladňovanie pivných sudov, pričom vyššie uvedení architekti ponechali bytu pôvodnú industriálnu tvár. Rozhodne išlo o správny krok, ktorý bývaniu vo finále dodal atmosféru, ale aj dušu. 

Industriální charakter podtrhuje cihlová zeď bez omítky, ocelové schodiště, ocelová knihovna, betonová podlaha, černý strop.

Kreativitu a myšlienku tvorcov podčiarkuje taktiež ponechanie materiálov v surovom stave s dôrazom na štruktúru, ale aj cit pre výber samotného zariadenia a ladenia tónov. Výška obytného priestoru je 6 metrov a domáci si okrem komfortu v pravom slova zmysle môžu vychutnávať taktiež dostatok prirodzeného svetla prenikajúceho skrz nadrozmerné okná.  

Ďalšie slová sú úplne zbytočnou záležitosťou a radšej sa presunieme ku galérii záberov od BoysPlayNice, ktorí opätovne dokazujú svoju výnimočnosť v danom odbore. 

Domov
Zdieľať
Diskusia