Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. októbra 2017, 14:34
Čas čítania 0:00
Simon K.

Presnosť fitness náramkov, HIIT kardio vs. obyčajné, mliečne výrobky pri diéte či optimálne rozloženie bielkovín. Mrkni na Fitcult Premium

ZDRAVIE TIPY A TRIKY VEDA A VÝSKUM
Uložiť Uložené

Ďalšia dávka príspevkov, ktoré pridávame do Fitcult Premium.

Asi už vieš, o čom je Fitcult Premium. Možnosť podporiť nás a našu prácu máš aj ty a je to len za 2,99 € mesačne. Keď chceme chrĺiť marketingové plamene, je to asi tak 9 centov na deň. Alebo si odpustíš jedno espresso v kaviarni za mesiac. V každom prípade, ak chceš aj ty podporiť náš web, stovky článkov, hodnotných informácií a pomohli sme ti so získavaním relevantných info, máš možnosť. A aby si to nerobil iba kvôli dobrému pocitu, dostaneš aj pozvanie do skupiny, kde riešime najaktuálnejšie štúdie, krátke fakty, zaujímavosti, vychytávky, výživové/tréningové tipy a veci, z ktorých nerobíme články, ale radi by sme ich dali ľudom aspoň v takejto podobe. Vážime si to.

Chcem podporiť Fitcult a byť Premium užívateľ! 

Po minulých náhľadoch, ako vyzerá Premium, sme tu znova s aktualizovanými príspevkami, ktoré sme ľuďom prinášali.

Káva alebo energetický nápoj?

Ak by sme si museli vybrať medzi energy drinkom alebo kávou, čo naše zdravie ovplyvní viac? A aké boli merania v štúdii v rámci elektrokardiografie a hemodynamických parametrov (krvný tlak, tepová frekvencia, koncentrácia elektrolytov, centrálny venózny tlak, atď…)?

Tip na potravinu

Chlebov je na trhu milión. Ktorý odporúčame kupovať a prečo?

Excentrická vs. koncentrická fáza pohybu podľa novej meta-analýzy

Táto meta-analýza riešila, ktorá s fáz má lepší efekt na rast svalov, a tak sme si celú problematiku objasnili a uviedli závery.

Bielkoviny a strata hmotnosti

Dlhodobá strata hmotnosti či opätovné nabratie hmotnosti. Čo nám ukázal marcový výskum riešiaci príjem bielkovín?

Vitamín D a svalové funkcie

Déčko netreba podceňovať. Tentokrát v štúdii z marca 2017 riešili svalové funkcie & vitamín D, no a závery boli vskutku zaujímavé. Môže nám pomôcť pri výkone?

Tip na doplnok výživy

Významné zníženie účinkov menšieho i väčšieho (predĺženého) fyzického vyčerpania (vrátane cvičenia počas dlhšej doby), ktoré vedie k únave. Môže sa preto hodiť nám, ktorí pravidelne cvičíme. Okrem toho sú tu ale samozrejme aj výhody pri tom takom "bežnom" strese. To znie celkom dobre.

Antagonistický tréning

Je to vlastne tréning opozitných svalových skupín (napr. hrudník+chrbát alebo kvadricepsy+hamstringy či biceps+triceps). Čo nám o ňom povedala štúdia?

Presnosť fitness náramkov, HIIT kardio vs. obyčajné, mliečne výrobky pri diéte či optimálne rozloženie bielkovín. Mrkni na Fitcult Premium
Zdroj: fitcult

Optimálne rozloženie bielkovín počas dňa

Uviedli sme si súhrn toho, ako maximalizovať syntézu svalových bielkovín (MPS). MPS je stimulovaná tréningom a príjmom bielkovín a aj vďaka nej rastú svaly. Dané odporúčania sú založené prevažne zo skúmaní orientujúcich sa na testovanie MPS a následnú extrapoláciu výsledkov na hypertrofiu. Ako mať teda rozložené bielkoviny, ak chceme maximalizovať rast svalovej hmoty?

HIIT kardio vs. obyčajné

Nová meta-analýza na super tému: HIIT (vysoko intenzívny intervalový tréning) vs. tradičné kardio pri ustálenej miernej intenzite. ‍Aký efekt majú dané protokoly na stratu telesného tuku? Veľmi zaujímavé závery.

Vplyv omega-3 na svalový rozvoj

Opísali sme si výskum z aktuálneho roka na starších ľuďoch a zisťovali, ako vplývajú omega-3 na rozvoj svalovej hmoty.

Presnosť fit náramkov pri meraní výdaja energie a tepu

V pomerne novej štúdii riešili, ako veľmi sú tieto náramky presné v rámci meraní srdcového tepu a výdaja energie. Na paškál si vybrali niekoľko známych značiek a typov. Výsledky + dodatkové informácie nájdeš v príspevku.

Presnosť fitness náramkov, HIIT kardio vs. obyčajné, mliečne výrobky pri diéte či optimálne rozloženie bielkovín. Mrkni na Fitcult Premium
Zdroj: fitcult

Efekt kofeínu pred tréningom na športovcov, ktorí sú naň zvyknutí

Často sa hovorí, že keď niekto pravidelne pije kávu alebo proste prijíma kofeín, potom už na neho táto látka nemá nijaký účinok, hlavne ak si ho dá pred tréningom. Vraj je odozva v rámci zlepšenia výkonu je nulová. Čo na to výskum, ktorý riešil presne túto problematiku?

Efekt silového tréningu na zdravie človeka

Asi žiadna dychvyrážajúca správa, ale skôr také opätovné presvedčenie, ktoré isto mnohých poteší.

Účinnosť a bezpečnosť kreatínu v rámci cvičenia, športu a medicíny

O kreatíne sme si už článok napísali, no teraz tu máme júnový sumár od International Society of Sports Nutrition, ktorý nám celú situáciu okolo kreatínu aktualizoval. Bezpečnosť, dávkovanie, čo, ako, prečo, kedy.

Tuky a kardiovaskukárne zdravie

O tukoch vieme 2 veci. Prvá, že sú extrémne dôležité a podieľajú sa na mnohých funkciách. Druhá, že stále tu prevláda akási kontroverzia v rámci ich typov. Nový výskum z tohto roka týkajúci sa tukov a kardiovaskulárnych ochorení nám prezradil pár zaujímavých informácií

Mliečne výrobky ako súčasť diéty

V tejto meta-analýze skúmali príjem mliečnych výrobkoch pri kalorickom deficite u ľudí vo veku 18 až 50 rokov. Nakoniec kritériám vyhovovalo 27 výskumov s minimálnou dĺžkou štyri týždne.

Presnosť fitness náramkov, HIIT kardio vs. obyčajné, mliečne výrobky pri diéte či optimálne rozloženie bielkovín. Mrkni na Fitcult Premium
Zdroj: fitcult

Chcem podporiť Fitcult a byť Premium užívateľ! 

Domov
Zdieľať
Diskusia